3 نتیجه برای مدیریت کیفیت
خانم سارا بوژ مهرانی، دکتر محمد حسین رضوی، دکتر مرتضی دوستی، دکتر حسین اکبری یزدی،
دوره 8، شماره 16 - ( 9-1397 )
چکیده
تحقیق حاضر با هدف بررسی وضعیت مدیریت کیفیت در فدراسیون های پایه و پرمدال بر مبنای رویکرد تلفیقی EFQM-AHP صورت پذیرفته است. روش انجام تحقیق به صورت توصیفی- پیمایشی بود و در دو مرحله انجام شد. در مرحله اول با استفاده از پرسشنامه مقایسات زوجی (AHP) معیارهای مدل تعالی سازمانی توسط مدیران عالی فدراسیون های مذکور وزندهی شدند و سپس پرسشنامه استاندارد 50 سوالی تعالی سازمانی (EFQM) که توسط موسسه مذکور طراحی شده است، جهت بررسی وضعیت مدیریت کیفیت و تعالی در این فدراسیون ها بین نمونه آماری تحقیق (150 نفر) توزیع شد. نتایج اولویت بندی و تحلیل سلسله مراتبی معیارهای تعالی سازمانی نشان داد که به ترتیب معیارهای نتایج کلیدی عملکرد، استراتژی، رهبری، نتایج مشتری، نتایج کارکنان، شراکت ها و منابع، نتایج جامعه، فرایندها، محصولات و خدمات و کارکنان بیشترین وزن را داشتند و نتایج خودارزیابی نیز بیانگر این است که فدراسیون های شنا، دوچرخه سواری، تیراندازی، ژینماستیک، قایقرانی، دوومیدانی و بوکس به ترتیب بیشترین تا کمترین اولویت را در مولفه های تعالی سازمانی دارا هستند. نتایج به دست آمده نشان میدهد که پیاده سازی رویکردهای مدیریت کیفیت با توجه به نکات راهنمای ذکر شده در مدل تعالی سازمانی یا سایر مدل های مشابه در فدراسیون های مذکور الزامی است و تعیین کننده موفقیت سازمان در عرصه های بین المللی می باشد.
آقای مهدی لطیفی فرد، آقای حسین اکبری یزدی، خانم مرجان صفاری،
دوره 9، شماره 18 - ( 9-1398 )
چکیده
اگرچه خوشنامی اخیراً وارد ورزش شده است اما رفتارهای حمایتی مسئلهی جدیدی نیست و همیشه موردتوجه تیمهای ورزشی قرار داشته است. هدف پژوهش حاضر این است که مشخص کند آیا، خوشنامی تیم میتواند موجب بروز رفتارهای حمایتی تماشاگران شود؟ در این پژوهش تعداد 580 نفر بهعنوان نمونه از جامعه تماشاگران تیمهای پرسپولیس و استقلال تهران انتخاب شد. پرسشنامهها به دلیل مؤلفهی هیجانی خوشنامی بهصورت آنلاین توزیع شد تا عواطف روز بازی بر پاسخ تماشاگران اثرگذار نباشد. پرسشنامه خوشنامی تیم چانگ و همکاران (2015) شامل 6 مؤلفه و 19 گویه، رفتارهای حمایتی و ادراک خوشنامی پونزی و همکاران (2011) هرکدام 4 گویه بودند که در طیف پنج ارزشی لیکرت تنظیم شد. برای روایی محتوایی پرسشنامهها از نظرات 7 نفر از اساتید مدیریت ورزشی و از تحلیل عاملی تأییدی برای روایی سازه استفاده شد. خوشنامی تیم، بدون حضور ادراک خوشنامی 0.42 اما با حضور ادراک خوشنامی 0.24 از رفتارهای حمایتی را پیشبینی پذیر کرد. همچنین ادراک خوشنامی، بهعنوان یک سازه هیجانی اثر بیشتری نسبت به مؤلفهی شناختی بر رفتارهای حمایتی دارد.
دکتر حسین اکبری یزدی، آقای عرفان مرادی،
دوره 13، شماره 25 - ( 6-1402 )
چکیده
دانشگاهها مانند هر نظام اجتماعی دیگر نقش مهمی را در تربیت و تأمین نیروی انسانی کارآمد بر عهده دارند. در این راستا خدمات آموزشی که از طریق دانشگاهها ارائه میشود ازجمله مهمترین حوزههای خدماتی در هر جامعه است که ارتباط تنگاتنگی با توسعهیافتگی جوامع دارد؛ و دانشکدههای تربیت بدنی و علوم ورزشی نیز از این امر مستثنی نیستند؛ لذا هدف از این تحقیق طراحی مدل اندازهگیری کیفیت خدمات آموزشی دانشکدههای تربیت بدنی و علوم ورزشی است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و از منظر روش توصیفی- همبستگی بهطور مشخص مبتنی بر مدلسازی معادلات ساختاری است. جامعهی آماری با استفاده از نرم افزار برآورد حجم نمونه، مبتنی بر توان آماری 382 برآورد شد. روش نمونهگیری نیز بهصورت خوشهای تک مرحلهای تصادفی از 3 منطقه جغرافیایی کشور انتخاب گردید. در پژوهش حاضر ارزیابیهای مربوط به پایایی، روایی صوری و محتوایی، روایی همگرا و واگرا در قالب معیارهای پایایی ترکیبی، تأیید نظرات خبرگان، میانگین واریانس استخراج شده و معیار فورنل و لارکر انجام گرفته است. همچنین تحلیل دادهها با استفاده نرم افزار لیزرل 30/9 انجام پذیرفت. درمجموع 5 مؤلفهی شناساییشده توانست 36/58 از واریانس دادههای این پژوهش را تبیین نماید. از این میزان به تفکیک سهم مؤلفه الزامات آموزشی 09/24، الزامات زیباشناختی 12/10، الزامات محتوایی 06/9، الزامات مشارکت برونسازمانی 15/8 و الزامات فرآیندی 94/6 بود. براساس مدل ارائه شده پیشنهاد میشود که مدیران دانشکدههای تربیتبدنی به منظور توسعه کیفیت خدمات ارائه شده در دانشکدههای خود توجه ویژهای را به نیازهای و الزامات آموزشی دانشجویان داشته باشند.