3 نتیجه برای مربیگری
عباس نظریان مادوانی، فریدون تندنویس، سید امیراحمد مظفری،
دوره 1، شماره 2 - ( 9-1390 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر، بررسی تأثیر رفتارهای مربیگری بر کارایی مربیگری و پویایی تیمی تیمهای حاضر در لیگ برتر والیبال کشور در سال 87 - 88 بوده است. روش پژوهش از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش مربیان و ورزشکاران تیمهای حاضر در لیگ برتر والیبال مردان، یعنی 13 تیم، و نمونه آماری نیز برابر با جامعه آماری است. ابزار جمعآوری دادهها عبارت بودند از پرسشنامه اطلاعات فردی ورزشکاران و مربیان فلتز، مورتیز، چیس و سالیوان (1999)، پرسشنامه انسجام تیمی کارن، براولی ویدمایر (1985 )، پرسشنامه کارایی مشارکتی فلتز و لیرج (1998)، پرسشنامه رفتار مربیگری مارتین و بارنز (1999)، پرسشنامه کارایی مربیگری فلتز، مورتیز، چیس و سالیوان (1999). نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون چندمتغیره در سطح آلفای 0.05 حاکی از آن بود که رفتارهای مربیگری یک مربی بر کارایی مربیگری تأثیر دارد و کارایی مربیگری به نوبه خود بر پویایی تیمی (انسجام تیمی) تأثیر میگذارد. ضمن اینکه رفتارهای مربیگری نیز بر کارایی مربیگری و انسجام تیمی تأثیرگذار است. به طور کلی مشاهده شد که رفتارهای مربیگری توان پیشبینی کارایی مربیگری و پویایی تیمی (انسجام تیمی و کارایی مشارکتی بازیکنان) را دارد. همچنین کارایی مربیگری نیز توان پیشبینی پویایی تیمی (انسجام تیمی) را دارد. نتایج پژوهش نشان میدهد که برخی از عناصر دوازدهگانه مربیگری همچون تقویت، آموزش فنی اقتضایی اشتباه، و روابط عمومی و سازماندهی توان پیشبینی کارایی مربیگری و پویایی تیمی را دارند و هرچه بر میزان استفاده از این نوع الگوهای رفتاری افزوده میشود، بهبود بیشتری در میزان کارایی مربیگری مربی و پویایی تیمی مشاهده میگردد. از طرف دیگر، بهکارگیری الگوهای رفتاری منفی همچون تنبیه و آموزش فنی تنبیهی تأثیر منفی بر میزان کارآمدی مربی دارد.
دکتر ماهرخ دهقانی،
دوره 12، شماره 24 - ( 10-1401 )
چکیده
روشهای آموزش غیرخطی در تربیتبدنی ایده نوینی است که همه معایب روش سنتی را پوشش میدهد و بر اساس نتایج مطالعات در مقایسه با روش خطی برای یادگیری و اجرا مؤثر است. بااینحال مشخص نیست که این روش چقدر در ایران و توسط مربیان به کار گرفته میشود. این مطالعه به دنبال این بود که مشخص کند مربیان از چه نوع روشی (خطی/غیرخطی) برای آموزشی استفاده میکنند. لذا 15 مربی خبره به روش در دسترس انتخاب شدند و به روش نیمه ساختاریافته از آنها مصاحبه شد. بررسی و تعیین خطی و یا غیرخطی بودن روشها بر اساس تفاوتهایی که بین دو روش خطی و غیرخطی است انجام گرفت و نتایج نشان داد بر اساس مصاحبه مربیان و با در نظر گرفتن طبقههای هدف، تکرار، الگو، توصیف، تغییرپذیری، بازخورد و دستورالعمل همه مربیان موردمطالعه در این پژوهش از روش خطی در آموزش استفاده میکنند. نتایج این مطالعه نشان میدهد محیط دانشگاه و عمل در حیطه آموزش جدای از هم هستند و تأکید دارد متخصصین روشهای غیرخطی با برگزاری کارگاههای آموزشی و دانشافزایی آگاهی مربیان ورزشی را بالا ببرند. همچنین استفاده از فارغالتحصیلان تربیتبدنی در عرصه مربیگری و بهعنوان مدرسین فدراسیونها شاید در این زمینه کمککننده باشد.
دکتر مریم رخصتی عراقی، دکتر اسماعیل نصیری، دکتر صادق نصری، دکتر محمد رضا اسماعیلی،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده
مربیگری یک فرآیند پویا و چند بعدی است که شامل تعامل بین مربی، ورزشکار، محیط و تکلیف، به منظور تقویت عملکرد ورزشکار است. براساس شواهد ، روش مربیگری می تواند جنبه های رفتاری ورزشکار را تحت تاثیر قرار دهد. در این پژوهش اثربخشی دو سبک تمرینات شاگرد محور و مربیمحور بر خودکارآمدی و عملکرد ورزشی دختران ژیمناست مورد مطالعه قرار گرفت. روش پژوهش، نیمه آزمایشی و از طرح پیش آزمون ـ پس آزمون استفاده شد. جامعه آماری، دختران ژیمناست نیمه حرفه ای 14-11 سال شهر تهران بود. روش نمونهگیری، خوشهای تک مرحلهای و نمونه پژوهش شامل40 نفر ژیمناست دختر بود. . ابزار های سنجش متغیرها شامل پرسشنامه خودکارآمدی ورزشی و پرسشنامه محقق ساخته عملکرد ورزشی بوده است. پس از انجام پیش آزمون، گروه ها به طور جداگانه و به مدت دو ماه و دو روز در هفته در جلسات یک و نیم ساعته پروتکل تمرینات ورزشکار محور و مربی محور را اجرا کردند. از تحلیل کوواریانس برای آزمون فرضیه استفاده گردید. یافته ها در مرحله پس آزمون نشان داد که خودکارآمدی ورزشی(001/0< P) و عملکرد ورزشی (001/0< P) دختران ژیمناست گروه شاگرد محور به طور معناداری بیشتر از گروه مربی محور بوده است . براساس نتایج، تمرینات شاگرد محور در مقایسه با مربی محور در افزایش خودکارآمدی ورزشی و عملکرد ورزشی شاگردان اثربخشی بیشتری دارد و به مربیان پیشنهاد می شود در برنامه تمرینی دختران ژیمناست نیمه حرفه ای، تمرینات شاگرد محور را مورد توجه ویژه قرار بدهند.