8 نتیجه برای هویت
دوره 5، شماره 9 - ( 1-1394 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش انگیزه در هویت تیمی هواداران فوتبال در دانشگاه سیستان و بلوچستان بود. روش
تحقیق توصیفی از نوع همبستگی و با توجه به هدف از نوع کاربردی است. جامعۀ آماری شامل کلیه دانشجویان و
1921 در این دانشگاه مشغول به تحصیل و خدمت - کارمندان دانشگاه سیستان و بلوچستان است که در سال تحصیلی 29
بودهاند. ازآنجاکه حجم جامعۀ آماری بیش از 11111 نفر بود، براساس جدول نمونهگیری مورگان، تعداد نمونه 983 نفر
تعیین شد. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامههای هویّت تیمی تریل و جیمز ) 9111 ( و انگیزش گائو و همکاران
9112 ( استفاده شد. روایی پرسشنامهها را استادان تربیت بدنی تأیید کردند و پایایی پرسشنامهها با استفاده از ضریب (
1 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون / 1 و 88 / آلفای کرونباخ بهترتیب 23
چندگانه به روش گام به گام استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که انگیزش هواداران رابطۀ معنیداری با هویت تیمی
همچنین بهجز متغیر گریختن )فرار از روزمرگی(، بقیه متغیرها )تعامل اجتماعی، .) p< 1/ و 10 R =1/ آنان دارد ) 88
سرگرمی، وابستگی تیمی، موفقیت و خانواده( توانستند پیشبین معناداری برای هویت تیمی و پیشبینیکننده قویتری
1=ضریب استاندارد سرگرمی (.
دکتر مهرعلی همتی نژاد، آقای حاتم معصومی،
دوره 7، شماره 14 - ( 9-1396 )
چکیده
خانم شهربانو امام وردی، دکتر رضا اندام، دکتر هادی باقری،
دوره 8، شماره 16 - ( 9-1397 )
چکیده
هدف از انجام این پژوهش، تعیین نقش هوش معنوی و سبکهای هویت در عجین شدن کاری داوطلبان ورزشی سیزدهمین دوره المپیاد دانشجویی دانشگاههای کشور بود. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش، کلیهی نیروهای داوطلب شرکتکننده در سیزدهمین المپیاد فرهنگی_ورزشی دانشجویان دختر و پسر دانشگاههای سراسر کشور بودند. با توجه به محدود بودن تعداد داوطلبان (230 نفر) شرکت کننده در این رویداد، نمونه آماری برابر با جامعه آماری در نظر گرفته شد (N=n). برای گردآوری دادهها از پرسشنامههای استاندارد هوش معنوی کینگ (2008)، سبکهای هویت برزونسکی (1992) و عجین شدن کاری لاداهل و کنجر (1965) استفاده شد. جهت تحلیل دادهها از آزمون همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری استفاده شد. یافتهها نشان داد که هوش معنوی تأثیر مستقیم و مثبتی در سبکهای هویت دارد؛ همچنین سبکهای هویت تأثیر مستقیم و معناداری بر عجین شدن کاری دارد. در ضمن، هوش معنوی به طور غیر مستقیم و به واسطه سبکهای هویت بر عجین شدن کاری تأثیر مثبت دارد. بنابراین بهبود هوش معنوی میتواند از طریق تقویت مؤلفههای هویت، احتمال عجین شدن کاری داوطلبان ورزشی را بیشتر کند و مدیران با در نظر گرفتن این مؤلفهها در هنگام جذب داوطلبان میتوانند با طراحی برنامههای آموزشی بهتر، وابستگی داوطلبان را به محیط بیشتر و از این طریق داوطلبان رویدادی و کوتاه مدت را به داوطلبان سنتی و درازمدت تبدیل کنند.
دکتر وحید ساعتچیان، خانم سوسن رحیمی، اقای بهادر عزیزی،
دوره 9، شماره 17 - ( 6-1398 )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر "پیش بینی رفتار آتی مشتریان پارک های آبی شهر مشهد براساس هویت اجتماعی برند" بود. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی، و از نوع همبستگی بوده، که به صورت میدانی اجرا گردیده است. جامعه آماری پژوهش را تمام مشتریان پارکهای آبی شهر مشهد در تابستان 1392 تشکیل می دهند، که بر اساس منابع تعداد 377 پرسشنامه با احتمال ده درصد عودت توزیع گردید. همچنین برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های هویت اجتماعی برند هی و همکاران (2011) و تصمیمات رفتار آتی (BFIS) بری (1996) استفاده شد. بر اساس نتایج مشخص گردید همه مولفه های هویت اجتماعی برند بر رفتار آتی مشتریان موثر نبوده و ارتباط مولفههای هویت اجتماعی برند که بر رفتار آتی مشتریان تاثیر فزاینده دارند، با توجه به ضریب بتای مولفه، به ترتیب بیشترین ارتباط عبارتند از: 1. اعتماد به برند (35/0b=) 2. رضایت مصرف کننده (16/0b=) و3. ارزش ادراک شده از برند (11/0b=). یافتهها نشان داد، ارزش درک شده از برند همبستگی مناسبی با رفتار آتی مشتری دارد. اگر ارزش درک شده کالا یا خدمات که تحت ایفای نقش هویت برند قرار دارد را میزان ارزش قائل شده مشتریان به محصولات برند و هزینه ایی که آنها برای بدست آوردن آن کالا و خدمات صرف میکنند تعریف نماییم، آنگاه خدمات ارائه شده در این مجموعههای آبی از ارزش بالایی در نزد مشتریان برخوردار بوده است، یا به عبارتی هویت مناسب برند نقش مثبتی بر ارزش ادراک شده از برند دارد.
دکتر سردار محمدی، آقای مجتبی قاسمی سیانی،
دوره 9، شماره 18 - ( 9-1398 )
چکیده
هدف از تحقیق حاضر بررسی نقش اطلاعات منفی بر نگرش هواداران نسبت به بازیکنان و تیم فوتبال پرسپولیس بود. جامعهی آماری تحقیق، کلیه دانشجویان پسر هوادار تیم فوتبال پرسپولیس در دانشگاه کردستان بودند که نمونهی آماری 200 نفر انتخاب شد و از روش نمونه گیری تصادفی ساده برای جمع آوری داده ها استفاده شد. روش پژوهش، نیمه تجربی و از نوع طرح فاکتوریل 2*2*2 بود. به منظور اندازه گیری هویت و نگرش نسبت به تیم پرسپولیس از پرسشنامه استفاده شد. سوالات پرسشنامه برگرفته از سوالات تحقیقات قبلی بود و صرفا تغییراتی در مقیاس اندازهگیری بعضی از مولفهها داده شد. برای تحلیل دادهها از روشهای آمار توصیفی(فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار) و استنباطی(لامبدای ویلکس، t مستقل، تحلیل کوواریانس یک راهه) استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد اطلاعات منفی غیراخلاقی بیشتر از اطلاعات منفی بیکفایتی باعث میشود هواداران نسبت به بازیکنان و تیم پرسپولیس نگرش منفیتری داشته باشند. همچنین نگرش منفی به بازیکنان و تیم پرسپولیس در هواداران با هویت بالا و پایین و در اطلاعات منفی بیکفایتی مرتبط و غیرمرتبط با ورزش متفاوت، ولی در اطلاعات منفی غیراخلاقی مرتبط و غیرمرتبط با ورزش تفاوتی نداشت. باشگاه پرسپولیس میتواند با کنترل و زیرنظر داشتن بازیکنان سرشناس و محبوب تیم، از بوجود آمدن مسائل غیراخلاقی و بیکفایتی آنها جلوگیری کند. همچنین با جلوگیری از انتشار اطلاعات کذب و منفی از سایر منابع خبری، مانع از ایجاد نگرش منفی هواداران به تیم شود.
آقای مهدی لطیفی فرد، دکتر مرجان صفاری،
دوره 11، شماره 22 - ( 9-1400 )
چکیده
هواداران دوست دارند در مورد تیم و بازیکنان محبوب خود با سایرین گفتگو و بحث کنند. هواداران تیمهای حرفهای از رسانههای اجتماعی برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تیمها، ارتباط با دیگر هواداران، دنبالکردن تیمها و بازیکنان و خلق جامعه هواداری، استفاده میکنند. رسانههای اجتماعی با قابلیت ایجاد شبکه کاربران، به بستری تبدیل شده است که محققان برای مطالعه رفتار هواداران از آن بهره میبرند. با توجه به اینکه اعضای جامعه هواداری با هم ارتباط متقابل دارند نظرات آنان در رسانههای اجتماعی نیز ارتباط مشخصی با یکدیگر دارد. برای درک ارتباط نظر هواداران، تحقیق حاضر از رویکرد شبکه برای کشف ارتباط نظرات هواداران الکلاسیکو با یکدیگر بهره برده است. در این مطالعه، فیسبوک به عنوان بستر پژوهش برای تحلیل مصرف رسانهای هواداران درباره بازی الکاسیکو در فصل 18-2017 انتخاب شد. در نهایت، نظرات هواداران در 14 دسته قرار گرفت. نتایج نشان داد سه گره «اشاره به تیم»، «اشاره به فرد» و «اشاره به بازی» مهمترین مقولههایی هستند که شبکه گفتگو بین هواداران را پویا نگه داشته است. در حالی که به لحاظ ساختاری و شبکهای این سه گره «اشاره به تیم»، «اشاره به فرد» و «اشاره به بازی» مهم هستند اما از دیدگاه رفتارگرایی، هویت تیم نقش اساسی در ایجاد چنین شبکهای دارد. این بدان معنی است که نقش زیربنایی گره «استفاده از ما و آنها» در شبکه نظرات مسلم است.
اقای حمید رودباری، اقای هادی طباطبایی، اقای سلیمان عبدالهی، اقای حسین اکبری یزدی،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه بین هویت تیمی و بیخویشتن شدن تماشاچیان با جو ورزشگاه و وفاداری تماشاچیان بود.
روش تحقیق از نوع ارتباط علی و روش اجرا پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق حاضر را 40 هزار نفر از تماشاگران فوتبال حاضر در ورزشگاه آزادی در بازی فوتبال بین تیم های پرسپولیس و استقلال خوزستان در فصل 96-97 تشکیل داده اند. که 384 نفر از آنها به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند که به صورت نمونه غیر تصادفی_داوطلبانه پرسشنامه ها بین آن ها توزیع شد. برای جمع آوری دادهها از پرسشنامه تعدیل شده هویت تیمی جیمز و روس(2002)، پرسشنامه بیخویشتنشدن سیگزمالی(1990)، پرسشنامه جو ورزشگاه اهریچ و بنگستین(2012) و پرسشنامه وفاداری تماشاچیان ماهونی و همکاران(2000) استفاده شد. به منظور تجزیه وتحلیل آماری از آمار توصیفی و روش معادلات ساختاری حداقل مربعات جزئی در نرم افزار اسمارت پی ال اس3 استفاده شد. نتایج نشان داد هویت تیمی و بیخویشتن شدن تماشاچیان به ترتیب با ضریب مسیر580/0 و 386/0 تاثیر معناداری بر جو ورزشگاه دارند و همچنین سه متغیر جو ورزشگاه، بیخویشتن شدن و هویت تیمی به ترتیب با ضرایب مسیر 247/0، 248/0 و 428/0 بر وفادارای تماشاچیان تاثیر مثبت دارد .
بر اساس نتایج این پژوهش به مدیران باشگاهها و ورزشگاهها پیشنهاد میشود برای افزایش وفاداری تماشاچیان و درک جو مناسب از ورزشگاه به هویت تیمی و بیخویشتن شدن تماشاچیان توجه ویژه داشته باشند.
دکتر فائزه زمانیان، دکتر مجید وصالی ناصح،
دوره 100، شماره 100 - ( 8-1399 )
چکیده
تلاش برای پایبندی به هنجارهای اجتماعی نقشجنسیت زنانه و هنجارهای نقش ورزشکاری میتواند عواقب جسمانی و روانی برای زنان ورزشکار به دنبال داشته باشد. این پدیده به عنوان تعارض نقشجنسیت در ورزشکاران زن مورد توجه قرار گرفته است. بههرحال، پژوهشهای موجود از این ادعا در ارتباط با تعارض نقشجنسیت در ورزشکاران زن نتایج متفاوتی را گزارش کردهاند. هدف از این مطالعه شناخت هنجارهای نقشجنسیت در فوتبال و تجربه تعارض نقشجنسیت در بازیکنان زن فوتبال بود. بهاینمنظور از روش پژوهش کیفی به مصاحبه عمیق با 15 نفر از بازیکنان فوتبال در لیگ برتر فوتبال زنان ایران پرداخته شد. نتایج نشان داد فوتبالیستهای زن تنوعی از هنجارهای متناقض با نقشجنسیت زنانه را تجربه میکنند. همچنین نتایج حاکی از پدیدار شدن سه نوع تعارض نقشجنسیت بود. مشارکت کنندگان در مطالعه حاضر از راهبردهای مختلفی به منظور مدیریت و جلوگیری از تجربه تعارض نقش جنسیت استفاده میکنند. بهطورکلی، این تعارض یک حالت درونی شدید نیست و به کارگیری راهبردهای مختلف کمک میکند تا از ماندن در وضعیت تعارض اجتناب کنند.