4 نتیجه برای کارکنان
طاهره ندایی، سیدامیراحمد مظفری،
دوره 3، شماره 6 - ( 9-1392 )
چکیده
هدف این تحقیق بررسی ارتباط پایگاههای قدرت رؤسای فدراسیونهای ورزشی با اثربخشی کارکنان (هردو از دید کارکنان) بود. جامعه آماری این پژوهش کارکنان فدراسیونهای ورزشی شامل کارشناسان، رؤسای کمیتهها و دبیران کمیتهها بودند که از بین آنان 288 نفر بهعنوان نمونه آماری انتخاب شدند. پرسشنامههای پایگاههای قدرت ورزشی رؤسای فدراسیون با 15 سؤال، پرسشنامه اثربخشی کارکنان با 20 سؤال شامل (6 سؤال استرس شغلی و رضایت شغلی، 4 سؤال عملکرد شغلی و تمایل به ماندن در خدمت) ترجمه و تأیید شد. سپس، با اظهارنظر تعدادی از متخصصان تربیت بدنی، روایی صوری و محتوایی پرسشنامهها نیز تأیید شد و با استفاده از تحلیل عامل تأییدی، روایی سازه هم تأیید شد. ثبات درونی پرسشنامهها با ضریب آلفای کرونباخ برای قدرت از دید کارکنان 95/0 a= و پرسشنامه اثربخشی کارکنان 81/0 a= برآورد شد. تمام فرضیهها با روش آماری همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون سلسلهمراتبی آزمون شدند. یافتههای تحقیق نشان داد از دید کارکنان، رؤسای فدراسیونهای ورزشی به ترتیب دارای پایگاههای قدرت قانونی، مرجعیت، تخصص، پاداش و تنبیه هستند. رابطه مثبت معنیداری بین پایگاههای قدرت رؤسای فدراسیونهای ورزشی با اثربخشی کارکنان 35/0=r وجود داشت. تجزیه و تحلیل رگرسیون سلسلهمراتبی نیز نشان داد در بین پایگاههای قدرت رؤسای فدراسیونهای ورزشی، پایگاه قدرت مرجعیت پیشبینیکننده بهتری برای عملکرد شغلی، رضایت شغلی، ماندن در خدمت و استرس شغلی است.
دوره 4، شماره 7 - ( 6-1393 )
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی رابطۀ هوش هیجانی با رفتار شهروندی سازمانی است. جامعۀ آماری این پژوهش را کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان خراسان رضوی (75=N) تشکیل دادند. نمونه آماری برابر با حجم جامعه در نظر گرفته شد. بـه منظور جمعآوری دادهها از دو پرسشنامۀ هوش هیجانی (شوتز و همکاران، 1993) و رفتار شهروندی سازمانی اورگان و کانوکسی (1996) استفاده کردیم. روایی پرسشنامهها با بهرهگیری از دیدگاههای اصلاحی استادان مدیریت ورزشی تعیین شد و پایایی هردو پرسشنامه با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب 78/0=&alpha و 81/0=&alpha به دست آمد. روش تحقیق توصیفی و از نوع همبستگی بود که به صورت میدانی اجرا شد. به منظور تجزیه و تحلیل دادهها از شاخصهای توصیفی و آزمونهای آماری کلموگروف اسمیرنف، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون استفاده شد. نتایج نشان داد بین هوش هیجانی بـا رفتار شهروندی سازمانی رابـطۀ مثبت و معنیداری (03/0=P ، 263/0=r) وجود دارد. همچنین بین هوش هیجانی با مؤلفههای نوعدوستی (041/0=P ، 249/0=r) و وجدان (046/0=P ، 243/0=r) رابطۀ مثبت و معنیداری وجود داشت. اما بین هوش هیجانی با مؤلفههای جوانمردی (327/0=P، 121/0=r)، رفتار مدنی (612/0=P، 063/0=r) و ادب و ملاحظه (384/0=P، 107/0-=r) رابطۀ معنیداری مشاهده نشد. ازطرفی، نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد هوش هیجانی میتواند مؤلفههای نوعدوستی و وجدان را پیشبینی کند. بنابراین میتوان برای استفاده از مزایای رفتارهای فرانقش در سازمان، به تقویت میانگین هوش هیجانی در کارکنان پـرداخت و با ارتقای نظام شغلی استاندارد و سازوکار ترفیع مناسب براساس اصول شایستگیهای ذهنی و عاطفی، لیاقت در کار و رفتار شهروندی سازمانی را در بین کارکنان سازمان توسعه داد.
دوره 4، شماره 7 - ( 6-1393 )
چکیده
هدف این پژوهش اولویتبندی ابعاد سازمان یادگیرنده در ادارههای کل ورزش و جوانان غرب ایران بود. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کارکنان این ادارههای کل (203=N) و روش نمونهگیری تصادفی طبقهای بود که حجم آن با استفاده از جدول مورگان 130 نفر برآورد شد. جهت جمعآوری دادهها از پرسشنامه ابعاد سازمان یادگیرنده مارسیک و واتکینز (1996) استفاده کردیم. روایی این ابزار اندازهگیری را استادان مدیریت ورزشی تأیید کردند و با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ پایایی آن 96/0=a به دست آمد. روش تحقیق از نوع توصیفی- میدانی بود. برای تجزیه و تحلیل دادهها از شاخصهای توصیفی و آزمونهای آماری کلموگروف اسمیرنوف، تی تکنمونهای، ضریب همبستگی پیرسون و آزمون رتبهبندی فریدمن استفاده شد.طبق یافتهها میان سطوح یادگیری فردی، یادگیری گروهی و یادگیری سازمانی رابطه مثبت و معناداری وجود داشت (05/0&geP). بین ابعاد سازمان یادگیرنده نیز یادگیری مداوم، اولین و توانمندسازی آخرین اولویت را داشتند. درنهایت، پیشنهاد میشود مدیران این ادارههای کل با درنظر داشتن یادگیری فردی به منزله اساس یادگیری سازمانی، به ابعادی نظیر توانمندسازی، یادگیری گروهی، سیستمهای ادغامشده و پیوند با سیستم نیز بیشتر توجه کنند و با استفاده از راهکارهای عملی زمینه تحقق سازمان یادگیرنده را فراهم آورند.
دکتر طاهره ندایی، دکتر سید امیر احمد مظفری، دکتر فریدون تندنویس،
دوره 6، شماره 11 - ( 6-1395 )
چکیده
هدف از این تحقیق عبارت از ارتباط آمادگی کارکنان با اثر بخشی فدراسیون های ورزشی ( هر دو از دید کارکنان ) بوده است. جامعه آماری این پژوهش ، تمامی کارکنان فدراسیون های ورزشی شامل700 نفر (کارشناسان، روسای کمیته ها و دبیران کمیته ها) بودند که ازبین آنان 288 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ثبات درونی پرسشنامه ها با ضریب آلفای کرونباخ، برای آمادگی کارکنان(80/0 a=) و پرسشنامه اثربخشی کارکنان(75/0 a=)برآورد شد. تمام فرضیه ها با روش آماری همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی تجزیه و تحلیل شدند. یافته های تحقیق نشان داد: از دید کارکنان آمادگی در سطح نسبتا بالایی بود و در بین مولفه های آمادگی کارکنان، تمایل کارکنان کمی بیشتر از توانایی کارکنان نمود داشت. ضمنا رابطه ی مثبت معنی داری بین آمادگی کارکنان با اثربخشی کارکنان،(24/0 r =) وجود داشت. مولفه های آمادگی کارکنان یعنی توانایی و تمایل کارکنان با رضایت شغلی و عملکرد شغلی دارای رابطه مثبت معنی دار بود(01/0 p<) و مولفه های آمادگی با استرس شغلی و تمایل به ماندن در خدمت، رابطه معنا داری را نشان ندادند. تجزیه و تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی نیز نشان داد توانایی کارکنان پیش بینی کننده بهتری برای عملکرد شغلی و تمایل کارکنان پیش بینی کننده بهتری برای رضایت شغلی است. نتیجه کلی حاصل از این تحقیق نشان داد بین آمادگی و اثر بخشی کارکنان رابطه ی مثبتی وجود دارد و از بین مولفه های آمادگی ، توانایی با عملکرد شغلی کار کنان وتمایل با رضایت شغلی کارکنان ارتباط داشت .