دوره 8، شماره 2 - ( ویژه زیست از صفحه 89 تا 162 1387 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 142-133 | برگشت به فهرست نسخه ها

Investigation of Morphological Identification in Pinus eldarica Medw. and its two Natural Generated Types Using Electrophoretic Pattern of SDS-PAGE, Morphological Traits and Some Physiological Parameters. Journal title 2009; 8 (2) :133-142
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1229-fa.html
ارزیابی تمایز مورفولوژیک کاج الدار1 و دو فرم طبیعی به‌وجود آمده از آن با استفاده از الگوی الکتروفورزی صفحه SDS، صفات مورفولوژیک و برخی شاخص‌های فیزیولوژیک. عنوان نشریه. 1387; 8 (2) :133-142

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1229-fa.html

برای بر‌رسی و تفکیک گونهٔ کاج الدار و دو فرم مورفولوژیک به‌وجود آمده از آن، نمونه‌های برگ سوزنی نهال‌های سه ساله در شرایط یک‌سان عصاره‌‌گیری شدند. الگوی باندهای پروتئینی نمونه‌ها به روش الکتروفورز SDS-PAGE مقایسه شد. 12 صفت مورفولوژیک نهال و پایه‌های مادری سه نوع کاج نیز با یک‌دیگر مقایسه شدند. مقدار پروتئین کل نمونه‌ها به روش برادفورد و نیز محتوای کلروفیل a و b نمونه‌ها به روش هاربورن و با استفاده از اسپکتوفتومتر اندازه‌گیری شده است که الکتروفورز پروتئین تک بعدی نمونه‌ها ‌الگوهای باندی کاملاً مشابهی را برای هر سه نوع کاج بررسی شده (الداریکا و دو کاج کله‌قندی و توپی) نشان داد. میزان پروتئین کل و محتوای کلروفیل a و b نمونه‌ها با استفاده از آزمون تجزیه واریانس هیچ‌گونه تفاوت معنی‌داری را نشان نداد. در صورتی که 11 صفت از ویژگی‌های مورفولوژیک اندازه‌گیری شده در کاج الدار بیش از دو کاج دیگر بوده است. این نتایج حاکی از نبودن اختلاف بیوشیمیایی بین کاج‌ها، علی رغم وجود تفاوت‌های بارز ساختاری و مورفولوژیک است.

انتشار: 1388/7/23

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.