دوره 9، شماره 4 - ( 8-1388 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 570-559 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The effect of ectomycorrhiza on growth and the contents of Ca, Mg, k, P, Fe, Na, Zn, Mn, Cu at different Mg levels in pistachio Badamy. Journal title 2010; 9 (4) :559-570
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1373-fa.html
تأثیر اکتومیکوریز بر غلظت عناصر غذایی کلسیم، منیزیم، پتاسیم، فسفر، آهن، سدیم، روی، منگنز و مس پسته رقم بادامی در غلظت‌های متفاوت منیزیم. عنوان نشریه. 1388; 9 (4) :559-570

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1373-fa.html


چکیده:   (6069 مشاهده)
تحقیقات متعددی برای ایجاد هم‌زیستی اکتومیکوریز در شرایط آزمایشگاهی روی محتوای عناصر غذایی گیاهان انجام شده است. با وجود این در مورد آثار اکتومیکوریز روی محتوای عناصر غذایی گیاه پسته رقم بادامی هنگامی که گیاهان میکوریزی و بدون میکوریز در معرض تیمارهای متفاوت منیزیم قرار می‌گیرند، تحقیقاتی انجام نشده است. برای بررسی نقش اکتومیکوریز در مقاومت به زیادی منیزیم، گیاهان پسته رقم بادامی میکوریزی شده و بدون میکوریز در شرایط آزمایشگاهی رشد کردند و با تیمارهای متفاوت منیزیمی (سولفات منیزیم) که در محلول غذایی هوگلند با غلظت2/1 آماده شده بودند، تیمار شدند. درصد آغشتگی به قارچ آگاریکوس بیس‌پروس1 و محتوای عناصر غذایی در ریشه و اندام هوایی اندازه‌گیری و از لحاظ آماری با هم مقایسه شدند. نتایج نشان داد که آغشتگی ریشه به قارچ‌های اکتومیکوریزی با افزایش منیزیم، افزایش یافت. محتوای کلسیم، فسفر، پتاسیم، آهن، سدیم، منگنز، روی و مس در گیاه میکوریزی نسبت به بدون میکوریزی افزایش داشت. در تیمارهای با غلظت پایین‌تر منیزیم، محتوای پتاسیم، آهن، منگنز، روی و مس در گروه میکوریزی نسبت به گروه بدون میکوریزی کاهش نشان داد.
متن کامل [PDF 306 kb]   (1669 دریافت)    
نوع مطالعه: علمی پژوهشی کاربردی |
انتشار: 1389/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Science Kharazmi University

Designed & Developed by : Yektaweb