دوره 14، شماره 3 - ( انگلیسی 1393 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 248-239 | برگشت به فهرست نسخه ها

Assadi M, Ghahremaninejad F, Nejadsattari T, Mehregan I, Poursakhi K. Morphological and micromorphological studies of the new record Cerastium (Caryophyllaceae) from Iran. Journal title 2014; 14 (3) :239-248
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1485-fa.html
اسدی مصطفی، قهرمانی نژاد فرخ، نژادستاری طاهر، مهرگان ایرج، پورسخی کتایون. گزارشی جدید از جنس سراستیوم (تیرۀ میخک) از ایران با تأکید بر ویژگی هایریزریخت شناسی. عنوان نشریه. 1393; 14 (3) :239-248

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1485-fa.html

1- هیأت علمی
2- هیهأت علمی
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات
تیرۀ میخک از تیره‌های بزرگ گیاهی است. مرکز پراکنش آن در منطقۀ مدیترانه و بخش‌های مجاور اروپا و در غرب آسیا و آسیای مرکزی است. این تیره شامل سه زیرتیره است. جنس سراستیوم متعلق به زیر تیرۀ آلسینوئیدیا است. این جنس به دو زیر جنس و سه بخشه در محدودۀ فلورا ایرانیکا طبقه‌بندی می‌شود. هدف از این مقاله توصیف گزارش جدید و مقایسۀ آن با گونۀ نزدیک آن بر اساس ویژگی‌های ریخت‌شناسی و ریزریخت‌شناسی دانه و دانۀ گرده است. در ضمن بازنگری جنس سراستیوم در ایران پنتاندروم شناسایی شد و برای اولین باربع‌عنوان گزارش جدید از شمال غرب ایران و فلات ایران معرفی می‌گردد. این گونه متعلق به زیرجنس سراستیوم و بخشه اورتودون است. ویژگی‌های ریخت‌شناسی و شرح کامل و پراکنش این گزارش جدید در این مقاله ارائه شده است هم‌چنین این تاکسون با نزدیک‌ترین گونه خود بالیریکوم هرمان مقاسیه شده است. در این تحقیق ویژگی‌های ریزریخت‌شناسی دانه و دانۀ گرده با استفاده از میکروسکوپ الکترونی نگاره بررسی شده است.
متن کامل [PDF 958 kb]   (1928 دریافت)
نوع مطالعه: علمی پژوهشی بنیادی |
انتشار: 1393/7/23

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.