دوره 12، شماره 4 - ( 11-1391 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 612-601 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bioreactor design for enhanced surfactin production with Bacillus subtilis NLIM 0110. Journal title 2013; 12 (4) :601-612
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1502-fa.html
امانی حسین. طراحی بیوراکتور برای افزایش تولید سورفکتین حاصل از باکتری B‏acillus subtilis NLIM 0110. عنوان نشریه. 1391; 12 (4) :601-612

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1502-fa.html


هیات علمی
چکیده:   (7055 مشاهده)
بیوسورفکتانت‌ها در صنایعی مانند صنعت نفت، صنایع غذایی، دارویی و آرایشی کاربرد زیادی دارند. خواص بیوسورفکتانت‌ها از قبیل کاهش کشش سطحی، امولسیون کنندگی و تجزیه‌پذیری زیاد اجازه می‌دهد که آن‌ها جانشین خوبی برای سورفکتانت‌های شیمیایی شوند. در این تحقیق، از باکتری باسیلوس سابتیلیس1 0110NLIM  برای تولید نوعی بیوسورفکتانت لیپیوپپتیدی (سورفکتین) درون یک بیوراکتور جدید استفاده شد تا  مشکلات ناشی از تشکیل شدید کف که در اثر تولید بیوسورفکتانت ایجاد می‌شود حل شود. برای غلبه بر تشکیل سریع کف، یک ظرف جمع‌آوری کف به بیوراکتور اضافه شد. هدف دیگر این پژوهش، خالص‌سازی و تعیین ساختار بیوسورفکتانت تولید شده و هم‌چنین مشخص کردن شرایط بهینه دور هم‌زن و هوادهی در بیوراکتور برای رسیدن به بیش‌ترین مقدار تولید سورفکتین است. در این تحقیق، تولید سورفکتین با آنالیزهایFTIR  و  H NMR اثبات شد. بررسی‌های سینتیکی هم‌چنین نشان داد تـولیـد سورفکتیـن وابستـه بـه رشـد باکتری است. نتایـج دیگـر نشـان داد کـه تـولید در شـرایط بهینـه ( rpm300 و  vvm5/1) در بیوراکتور سبب به‌دست آمدن مقادیر2,YP/S (mg/g) 3,YP/X (mg/g) 4V(mg/l.h) به‌ترتیب 595 و 250 و 57 می‌شود. بنا بر این، این نتایج نشان‌گر پتانسیل خوب باسیلوس سابتیلیس 0110NLIM  برای تولید سورفکتین و هم‌چنین مؤثر بودن تکنیک استفاده شده برای تولید بیوسورفکتانت است.
متن کامل [PDF 719 kb]   (2600 دریافت)    
نوع مطالعه: علمی پژوهشی کاربردی |
انتشار: 1392/8/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Science Kharazmi University

Designed & Developed by : Yektaweb