دوره 15، شماره 1 - ( یافته های نوین در زیست شناسی 1393 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghasemi F, Heidari R, Jamei R, Poorakbar L. Investigation of nickel toxicity effect on different aspects of photosynthesis and growth in maize seedlings. Journal title 2015; 15 (1) :1-7
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1769-fa.html
قاسمی فاطمه، حیدری رضا، جامعی رشید، پوراکبر لطیفه. بررسی تأثیر سمیت نیکل بر جنبه های مختلف فتوسنتزی و رشد دانه رست های ذرت. عنوان نشریه. 1393; 15 (1) :1-7

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1769-fa.html

1- دانشگاه ارومیه
برای بررسی سمیت ناشی از نیکل، دانه رست های ذرت(Zea mays) بعد از جوانه زنی، در محیط های کشت هیدروپونیک حاوی 0 ، 50 ، 100 و 200 میکرومولار نیکل به مدت دو هفته کشت شدند. سپس تأثیر آن بر رشد، سرعت واکنش هیل و محتوای رنگیزه های فتوسنتزی مورد بررسی قرار گرفت. وزن تر و خشک برگها و ریشه ها در غلظت 50 میکرومولار نیکل افزایش، اما در غلظت های 100 و 200 میکرومولار کاهش یافت. . با افزایش نیکل، از طول ریشه و ساقه کاسته شد.با توجه به نتایج حاصل، بافتهای ساقه‌ای و ریشه‌ای دربرابر غلظت‌های مختلف نیکل پاسخ رشدی تمایزی از خود نشان می‌دهند. نیکل تا 100 میکرومولار باعث افزایش میزان کلروفیل a شد اما در غلظت 200 میکرومولار از میزان آن کاسته شد. تغییر قابل ملاحظه ای در میزان کلروفیل b و کاروتنوئیدها مشاهده نشد. با افزایش نیکل از سرعت واکنش هیل به عنوان توانایی کلروفیل a در مرکز واکنشی PSII680 برای شکافت آب، کاسته شد.
نوع مطالعه: علمی پژوهشی بنیادی | موضوع مقاله: علوم پایه
انتشار: 1394/1/26

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.