دوره 14، شماره 4 - ( شیمی Chemistry 1393 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 228-219 | برگشت به فهرست نسخه ها

Samadani N, Jodaeian V. Formic Acid removal from aqueous samples by adsorption on rice bran. Journal title 2015; 14 (4) :219-228
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-2097-fa.html
صمدانی لنگرودی نرگس، جدائیان ویدا. حذف فرمیک‌اسید از نمونه های آبی با روش جذب بر روی سبوس برنج. عنوان نشریه. 1393; 14 (4) :219-228

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-2097-fa.html

1- دانشگاه گلستان
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر
هدف از انجام این تحقیق، بررسی امکان استفاده از سبوس برنج به‌عنوان جاذبی طبیعی و مناسب برای حذف فرمیک‌اسید که اسیدی آلی است، از آب آلوده شده به این اسید و بررسی اثر عوامل مختلف شامل مقدار جاذب، غلظت اولیۀ جذب‌شونده، دما و زمان بر میزان جذب و تعیین ثابت­های ایزوترم­های جذبی است. نتایج آزمایش­ها نشان داد که افزایش مقدار جاذب، کاهش غلظت اولیۀ جذب‌شونده و کاهش دما سبب افزایش جذب شده و فرایند جذب تقریباً بعد از یک ساعت به‌حال تعادل می­رسد. برای بیان چگونگی جذب فرمیک‌اسید بر روی سبوس برنج از مدل­های جذبی مختلفی استفاده شده است که ازبین آن‌ها مدل­های جذبی فروندلیش و لانگمور تطابق بهتری را در مقایسه با سایر ایزوترم­ها نشان می­دهند. بررسی­های آماری نشان می­دهند که به‌ازای سه درجه آزادی و حدود اطمینان 95%، میانگین مقدار جذب‌­شونده به‌ازای واحد وزن جاذب، 095/0± 39/10، خواهد شد.
نوع مطالعه: علمی پژوهشی کاربردی |
انتشار: 1394/3/25

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.