دوره 18، شماره 58 - ( شماره 3 و 4-شماره 1 زمین شناسی و زیست شناسی از صفحه 63 تا 132 و شیمی از صفحه 133 تا136 1383 )                   جلد 18 شماره 58 صفحات 96-88 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (6077 مشاهده)
در پژوهش حاضر مقدار اسید گلیسیریزیک (GA) در ریشه‌های طبیعی و کالوس‌های چند جمعیت ازگیاه شیرین بیان1 با روشHPLC تعیین گردید. ریشه‌ها و بذرهای گیاه مذکور از مناطق آباده ، جوپار و ویسیان جمع آوری شدند. نتایج حاصل از بررسی تغییرات اسید گلیسیریزیک در ریشه‌ها نشان داد که مقدار این ترکیب در جمعیت‌های مختلف، از تفاوت معنی‌داری برخوردار نیست. همچنین به منظور بررسی تاثیر عواملی چون نوع واریته و خاستگاه قطعه جدا کشت بر تولید اسید گلیسیریزیک، با استفاده از قطعات جدا کشت ریشه‌ای حاصل از بذرها در محیط کشتMS دارای mg.l-1 5 /0 (2,4-D و ( IAA و mg.l-1 1/0 BAP کالوس ایجاد گردید. میزان رشد و مقدار اسید گلیسیریزیک در کالوسهای شش هفته‌ای محاسبه شد. نتایج نشان داد که میزان رشد و مقدار اسید گلیسیریزیک در جمعیت‌های مختلف به طور معنی‌داری تفاوت دارد. در کالوس‌های فارس واریته گلاندولیفرای شیرین‌بیان2 که از رشد بیشتری برخوردار است، کمترین میزان اسید وجود دارد و بیشترین مقدار آن در کالوس‌های فارس واریته گلابرای شیرین بیان3 مشاهده می‌شود.
متن کامل [PDF 197 kb]   (2793 دریافت)    

انتشار: 1383/5/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.