دوره 18، شماره 48 - ( شماره 3 و 4-زمین شناسی از صفحه 569 تا 652 و ریاضی از صفحه 653 تا666 1385 )                   جلد 18 شماره 48 صفحات 619-601 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Petrogenesis of plutons of west of Baneh. Journal title 2007; 18 (48) :601-619
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1183-fa.html
پتروژنز توده‌های نفوذی غرب بانه(کردستان). عنوان نشریه. 1385; 18 (48) :601-619

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1183-fa.html


چکیده:   (4752 مشاهده)
مجموعه توده‌های نفوذی بانه در شمال غربی استان کردستان وزون سنندج ـ سیرجان واقع شده است. این مجموعه در سنگ‌های دگرگونی درجه پایین کرتاسه تزریق شده و سن احتمالی آن کرتاسه پسین ـ پالئوسن است. این توده ، از سه فاز نفوذی مجزا تشکیل گردیده است. دیوریت، بیوتیت گرانیت و گرانیت گارنت دار این سه فاز ماگمایی را شکل می‌دهند. دیوریت‌‌ها نخستین واحد تشکیل شده‌اند که در برخی مناطق توسط بیوتیت گرانیت قطع شده‌اند و در مناطق دیگر بر هم کنش بین این دو توده مشخص است. بنا بر این بیوتیت گرانیت همزمان یا کمی پس از دیوریت‌ها نفوذ کرده است. گرانیت گارنت دار جوان‌ترین واحد مجموعه است که معمولاً به صورت دایک در بیوتیت گرانیت نفوذ کرده است. در دیوریت‌ها کانی‌های هورنبلند، تیتانیت و مگنتیت وجود دارد، ASI<1 است، در نرم دیوپسید وجود دارد و میزان CaO،Na2O و بالاست. این ویژگی‌ها پیشنهاد می‌کند که دیوریت‌ها در رده گرانیتوئید‌های نوع I قرار می‌گیرند. در بیوتیت گرانیت‌‌ها، وجود مسکوویت و بیوتیت فراوان و نیز ادخال‌های سرشار از میکا، و حضور گارنت در گرانیت‌‌های گارنت‌دار آن را جزء سری S قرار می‌دهد. همچنینASI>1 ، کرندوم نورماتیو و میزان زیاد K2O و در این دو توده، مؤید این مطلب است. گرانیتوئید‌های بانه از نظر تکتونیکی در ردهVAG ( گرانیتوئید‌های قوس آتشفشانی) قرار می‌گیرند و دیوریت‌ها نیز متعلق به حاشیه فعال قاره‌ای هستند. با استفاده ازداده‌‌های ژئوشیمیایی با قاطعیت نمی‌توان گفت که دیوریت‌‌ها از گوشته غنی شده بالای مناطق فرورانش یا از ذوب پوسته اقیانوسی فرورانده شده منشأ گرفته‌اند. بیوتیت‌ گرانیت‌‌ها و گرانیت‌‌های گارنت دار از ذوب سنگ‌های رسوبی دگرگون شده حاصل شده‌اند. برخی بیوتیت گرانیت‌‌ها منشأ پلیتی دارند و بعضی دیگر، سنگ منشأ گری وکی؛ و گرانیت‌های گارنت‌دار حاصل ذوب‌بخشی پلیت‌‌ها هستند.
واژه‌های کلیدی: of view
متن کامل [PDF 1508 kb]   (3020 دریافت)    

انتشار: 1385/11/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Science Kharazmi University

Designed & Developed by : Yektaweb