دوره 13، شماره 4 - ( زمین شناسی Geology 1392 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 984-973 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yasaghi A, Imanpur A. Structural analysis of the Anbaran Fault, Northwest ofTalesh Mountains. Journal title 2014; 13 (4) :973-984
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1721-fa.html
یساقی علی، ایمان پور آذین. تحلیل ساختاری درونهشته عنبران، شمال غرب کوه های تالش. عنوان نشریه. 1392; 13 (4) :973-984

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1721-fa.html


1- هیات علمی
2- أانش اموخته کارشناسی ارشد
چکیده:   (7029 مشاهده)
درونهشته عنبران در شمال‌غرب کوه‌های تالش و شمال‌غرب شهرستان نمین، در استان اردبیل قرار دارد. در این درونهشته سنگ‌های قدیمی‌تر پالئوزوئیک به وسیله نهشته‌های جوان‌ترکرتاسه و ائوسن احاطه شده است. جهت شناسایی ساختار درونهشته عنبران و دستیابی به الگوی دگرشکلی آن، ویژگی‌های هندسی و جنبشی تمامی ساختارهای آن، که برای اولین بار در این مطالعه برداشت شده، مورد تحلیل قرار گرفته است. برای این تحلیل‌ها از عناصر موجود در پهنه‌های گسلی مانند: خطوط لغزشی، چین‌های در ارتباط با گسل و ساختارهای C-S استفاده شده است. نتایج این بررسی‌ها نشان می‌دهد، ساختارهای اصلی درونهشته، که عمدتا در بخش‌های شمالی و جنوبی آن متمرکز شده‌اند، به ترتیب شامل گسل‌های معکوس عنبران و RF1 می‌باشند. این گسل‌های معکوس، به عنوان گسل‌های کنترل کننده درونهشته با شیب بیش از 50 درجه، موجب رانده شدن واحدهای قدیمی پرکامبرین (معادل سازندهای بایندر و سلطانیه)، در بخش مرکزی درونهشته از دو سو بر روی واحدهای ولکانیکی ائوسن و سنگ آهک‌های کرتاسه شده‌اند و با ایجاد ساختار بالاجسته (pop-up)، باعث ایجاد مورفولوژی کنونی آن به صورت درونهشته گردیده‌اند. شیب زیاد گسل عنبران و وجود نهشته‌های کرتاسه محدود به فرادیواره آن، می‌تواند شاهدی از فعالیت وارون شدگی زمین‌ساختی آن باشد. بنابراین درونهشته عنبران یک ساختار بالاجسته است که در فرادیواره گسل وارون شده عنبران و گسل پس راند فرادیواره‌ای آن (RF1) به وجود آمده است.
متن کامل [PDF 1597 kb]   (1715 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله استخراج شده از پایان نامه | موضوع مقاله: زمین شناسی
انتشار: 1392/11/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Science Kharazmi University

Designed & Developed by : Yektaweb