جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای ابراهیمی

رجبعلی ابراهیمی،
دوره 14، شماره 1 - ( شیمی-فیزیک (Chemistry &Physics) 1393 )
چکیده

در این مقاله، نتایج پژوهش­های انجام شده در زمینۀ غلظت مواد واکنش‌دهنده (تکپارها و شبکه­ساز) و اثر محیط واکنش (حلال، قدرت یونی و pH) تجزیه و تحلیل شده است. واکنش بسپارش بین تکپارهای آکریلیک اسید و آکریل آمید و عامل شبکه­ساز متیلن بیس آکریل آمید، در محیط شامل 75 درصد گلیسرین و دمای 37 درجۀ سانتی­گراد انجام گرفت. امواج فراصوت قوی به‌صورت پالسی از انتهای دستگاهی پرآب فراصوت به مخلوط واکنش تأییده ­شد. نتایج تحقیقات انجام شده نشان داد که با تغییر محیط واکنش که همراه با تغییر گرانروی است زمان و سرعت واکنش تشکیل تغییر چشم‌گیری می­یابد. از طرف دیگر واکنش تشکیل چندان تحت تأثیر قدرت یونی و اسیدیته محیط نیست. نتایج بررسی­ها در محیط شبیه‌سازی شده بدن نشان داد که این هیدروژل گزینۀ مناسبی برای رهایش کنترل شدۀ دارو در محیط رودۀ انسان است. عامل اصلی راه­اندازی واکنش با فراصوت، تولید رادیکال­های آزاد ناشی از شکستن همگن مولکول­های آب است که به‌صورت بخار به‌داخل حفره راه پیدا می­کنند. با نتایج حاصل از این بررسی می­توان از فراصوت برای کنترل واکنش، سرعت، بهره آن و تعیین جرم مولکولی محصول استفاده کرد.

 
ژاله ابراهیمی نژاد، علی اصغر شکری،
دوره 14، شماره 1 - ( شیمی-فیزیک (Chemistry &Physics) 1393 )
چکیده

در این مقاله اثر ناهمواری فصل مشترک بر روی عبوردهی الکتریکی وابسته به اسپین در یک اتصال تونل­زنی مغناطیسی بررسی می­شود. در محاسبات از روش ماتریس انتقال و تقریب جرم مؤثر برای محاسبۀ احتمال عبور استفاده شده است. ساختار مغناطیسی دو سدی مذکور شامل دو نیم‌رسانای فرومغناطیسی جدا شده­ با یک لایۀ غیرمغناطیسی است که به دو الکترود فلز غیرمغناطیسی متصل هستند. مؤلفه­های مختلف احتمال­ عبوردهی وابسته به اسپین (مستقیم و غیرمستقیم) در حضور ناهمواری برای ضخامت­های متفاوت چاه کوانتومی در حالی بررسی شده است که ناهمواری­ها به‌صورت جزایری کاتوره­ای در فصل مشترک­ها توزیع شده­اند. نتایج محاسبات نشان می­دهد که ناهمواری به­ طرز مؤثری عبور الکترون­های فرودی را از میان ساختار دوسدی مذکور، متأثر می­سازد. زیرا پراکندگی ناشی از ناهمواری فصول مشترک و در نتیجه باز شدن کانال­های رسانشی اضافه، موجب کاهش بیشینه احتمال عبوردهی الکترون­های فرودی می­شود. به‌علاوه، تأثیر درصد زبری سطح فصول مشترک بر سهم مؤلفه­های غیرمستقیم احتمال عبور نیز بررسی شده است.
رجبعلی ابراهیمی،
دوره 14، شماره 4 - ( شیمی Chemistry 1393 )
چکیده

هیدروژل­ها دسته­ای از فرآورده­های هستند که می­توانند مقادیر زیادی آب را بدون انحلال جذب کنند. این ویژگی به‌دلیل شبکه­سازی فیزیکی یا شیمیایی زنجیرهای پلیمری آب‌دوست است. از امواج پرقدرت فراصوت در واکنش­های پلیمری شدن و در نبود آغازگر بهره گرفته می­شود. از آن‌جا که در یک سامانۀ فراصوتی، پلیمری شدن و تخریب به‌طور هم‌زمان صورت می­گیرند، پلیمری شدن فراصوتی، فرآیندی پیچیده است. تشکیل هیدروژل با کمک این امواج، تنها در محیط­های گرانرو مانند گلیسرول امکان­پذیر است. رادیکال­های H و OH به‌دست آمده از فرآیند حفره­سازی، گام آغازی را راه­اندازی می­کنند. در این پژوهش، از مونومرهای آکریلی حلال در آب و عامل شبکه­ساز  متیلن بیس آکریل آمید در محیط دوتایی آب/گلیسرول هیدروژل به‌دست آمد. تابش فراصوت نه تنها به حرارت و آغازگر نیاز ندارد، بلکه زمان تشکیل فرآورده را به چند دقیقه کاهش داد. افزون بر این، هیدروژل­های تهیه شده به‌کمک فراصوت دارای ساختار میکروسکپی یک‌نواخت­تر و قدرت تورم بیش‌تری بودند. طیف­سنجی­های FT-IR و UV-VIS در تأیید ساختارهای شبکه­ای به‌دست آمده به‌کار گرفته شدند. تصاویر SEM نمونه­های به‌دست آمده نشان‌دهندۀ ساختار نانوی یک‌نواخت با حفره­های ریز زیاد است. فروپاشی حفره­هایی که در اثر تابش فراصوت و در حین واکنش تهیه تشکیل می­شوند، در انجام واکنش و ساختار فرآورده به‌دست آمده نقش اساسی دارند. از این روش می­توان هم در ساخت و هم در کنترل سنتز (سرعت و ساختار) فرآورده­های بیو(زیستی) و در سامانه­های زنده – مانند رهایش دارو - بهره گرفت، از این رو همه بررسی­ها در دمای ثابت 37 درجه بدن انسان انجام شد.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Science Kharazmi University

Designed & Developed by : Yektaweb