جستجو در مقالات منتشر شده


7 نتیجه برای Nonlinear


دوره 9، شماره 1 - ( 1-1388 )
چکیده

در این مقاله یک روش عددی مناسب برای حل معادلات انتگرال- دیفرانسیل فردهلم غیر خطی با تأخیر زمانی ارائه شده است. روش مبتنی بر بسط تیلور می باشد. این روش معادله انتگرال- دیفرانسیل و شرایط داده شده را به معادله ماتریسی که متناظر با یک دستگاه از معادلات جبری غیر خطی با ضرایب مجهول بسط تیلور می باشد تبدیل می کند، که از حل دستگاه، ضرایب بسط تیلور تابع جواب به دست می آید. سپس با مثال هایی کارایی روش را ارزیابی می کنیم.

دوره 10، شماره 1 - ( 2-1389 )
چکیده

در این مقاله مسئلهٔ برآورد دقت برای برآوردگرهای غیرخطی بررسی می‌شود و رابطه‌ای برای محاسبهٔ واریانس کل این نوع از برآوردگرها بر حسب واریانس‌های نمونه‌گیری و غیرنمونه‌گیری تحت فرضیاتی ارائه می‌شود. همچنین با در نظر گرفتن مدل خطای پاسخ در آمارگیری‌ها و ارائه‌ٔ برآوردگرهای مؤلفه‌های واریانس آن تحت فرضیات مدل از جمله نرمال بودن اثرهای تصادفی، روابطی برای محاسبهٔ دقت آماره‌های آمارگیری اثبات می‌شود. به‌منظور ارائه‌ٔ کاربردی عملی برای برآورد واریانس کل آمارگیری‌ها، از دو مجموعه داده‌های نوعی استفاده شده است و دقت آمارگیری برای یک برآوردگر غیرخطی با به‌کارگیری نتایج حاصل در این مقاله، محاسبه شده است.
اسماعیل بابلیان، علیرضا وحیدی،
دوره 11، شماره 2 - ( 6-1390 )
چکیده

در این مقاله، مطالعۀ مقایسه‌ای بین روش اختلال هموتوپی (HPM) و روش تجزیه آدومیان برای بررسی تحلیلی معادلات انتگرال ولترا غیرخطی صورت می‌گیرد. نشان داده شده است که HPM با هموتوپی محدب ویژه‌ای با ADM، برای این نوع معادلات، معادل است.
 
سارا دوایی فر، یداله اردوخانی،
دوره 13، شماره 2 - ( 6-1392 )
چکیده

در این مقاله، روش‌های عددی کارا برای پیدا کردن جواب معادلات انتگرال فردهلم خطی و غیرخطی نوع دوم بر اساس پایه توابع چند مقیاسی برنشتاین ارائه می‌شوند. در ابتدا، ویژگی‌های این توابع که به‌صورت ترکیب خطی از توابع بلاک پالس بر بازۀ (1، 0] و چندجمله‌ای‌های برنشتاین هستند به‌همراه  ماتریس عملیاتی دوگان آن‌ها ارائه می‌شوند. سپس از این ویژگی‌ها برای تبدیل معادلۀ انتگرال مورد نظر به‌ معادله‌ای ماتریسی هم‌ارز که با یک دستگاه معادلات جبری مطابقت دارد استفاده می‌کنیم. این توابع به‌ازای مقادیر مناسب m وk  از دقت زیادی برخوردارند و به‌ویژه خطای نسبی جواب‌های عددی اندک است. روش‌های ارائه شده به لحاظ محاسباتی بسیار ساده و جذاب هستند و مثال‌های عددی‌ که در انتها بیان شده است کارایی و دقت این روش‌ها را نشان می‌دهند. 
زهرا بهرامی، علی مهدی‌فر،
دوره 14، شماره 1 - ( 2-1393 )
چکیده

در ا‌ین مقاله به معرفی ارتباط بین حالت‌های همدوس و موجک‌ها می‌پردازیم. بدین منظور ابتدا حالت‌های همدوس استاندارد، حالت‌های همدوس تعمیم‌یافته و حالت‌های همدوس غیر‌خطی را معرفی کرده و ویژگی هر یک را بیان می‌کنیم. سپس حالت‌های همدوس غیرخطی نوسان‌گر هماهنگ دوبعدی روی سطح تخت را بررسی کرده و رابطۀ تفکیک واحد مربوط به آن را بیان می‌کنیم. در مرحلۀ بعد با استفاده از نمادگذاری دیراک به بررسی شرط پذیرفتنی موجک مادر می‌پردازیم. سپس با استفاده از رابطۀ تفکیک واحد حالت‌های همدوس تعمیم‌یافته، حالت‌ها‌ی همدوس غیرخطی و شرط پذیرفتنی، رابطه‌ای کلی برای به‌دست آوردن موجک‌های چندجمله‌ای ارائه خواهیم کرد. در نهایت، به‌عنوان نمونه موجک‌های چندجمله‌ای مرتبط با حالت‌ها‌ی همدوس غیرخطی روی سطح تخت را نیز به‌دست می‌آوریم.
اژدر سلیمانپور باکفایت، نادر دسترنج،
دوره 17، شماره 40 - ( 3-1394 )
چکیده

در این مقاله، ما یک دسته از سیستم‌های کنترل غیرخطی را توسط شبکه‌های عصبی مصنوعی و قضیه زوبوف پایدار می‌کنیم. قضیه زوبوف یکی از قضایایی است که شرایطی را برای پایداری یک سیستم غیرخطی با ناحیه جذب معلوم، بیان می‌کند. از شبکه‌های عصبی استفاده کرده و توسط آنها، تعدادی از توابع موجود در قضیه زوبوف را تقریب می‌زنیم بدین ترتیب کنترل کننده یک سیستم کنترلی غیرخطی که به لحاظ ریاضی یافتن ضابطه آن آسان نیست معلوم می‌شود. در این تحقیق دو استراتژی را انجام داده‌ایم. همچنین ما روش بهینه‌سازی نلدر مید را برای یادگیری شبکه عصبی بکار برده‌ایم. نهایتاً تاثیر و قابلیت کاربرد روش مفروض با مثال‌های عددی توضیح داده شده است.

دوره 18، شماره 44 - ( 8-1387 )
چکیده

در این مقاله توابع هایبرید هار گویا شده برای حل معادلات دیفرانسیل توسیع داده می‌شود. ابتدا خواص توابع هایبرید که ترکیبی از توابع بلاک پالس و توابع هار گویا شده است بیان می‌شود. این خواص به همراه گره‌های نیوتن کاتس حل معادلات دیفرانسیل را به حل معادلات دیفرانسیل جبر منجر می‌کند. روش محاسبات جذاب دارد و با مثال‌های کاربردی روش را ارزیابی می‌کنیم.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Science Kharazmi University

Designed & Developed by : Yektaweb