TY - JOUR T1 - Study on Probiotic Properties of Lactobacillus Isolated from Traditional dairy Products of Lighvan TT - بررسی خصوصیات پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس‌‌های جداسازی شده از محصولات لبنی تخمیری لیقوان JF - jsci JO - jsci VL - 18 IS - 44 UR - http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1212-fa.html Y1 - 2009 SP - 941 EP - 946 KW - پروبیوتیک KW - محصولات لبنی لیقوان KW - اسید و املاح صفراوی KW - کاهش کلسترول N2 - امروزه پژوهش‌‌های بسیاری برای افزودن باکتری‌های پروبیوتیک به محصولات لبنی به منظور ارتقای سطح سلامت جامعه صورت می‌گیرد. از مشکلات به‌کارگیری باکتری‌های پروبیوتیک می‌توان به ایجاد طعم و عطر نامطلوب و همچنین عدم سازگاری و کاهش حیات این باکتری‌ها در محصولات لبنی اشاره کرد. جداسازی باکتری پروبیوتیک از محصول لبنی می‌تواند منجر به جداسازی سویه‌های مناسب برای افزودن به محصول لبنی گردد. در این پژوهش با استفاده از روش غربال انتخابی 56 ایزوله باکتری اسید لاکتیک متحمل شرایط اسیدی از 30 نمونۀ مختلف محصول لبنی تخمیری سنتی لیقوان جداسازی شد. پس از بررسی‌های میکروسکوپی و آزمون کاتالاز 48 سویه جنس لاکتوباسیل تشخیص داده شد و مقاومت این سویه‌ها در شرایط اسیدی و املاح صفراوی ارزیابی شد. توانایی جذب کلسترول 18 سویه لاکتوباسیل مقاوم به اسید و صفرا از روی تفاوت میزان جذب کلسترول موجود در محیط کشت باکتری قبل و بعد از دوره گرم‌خانه‌گذاری ارزیابی شد. نتایج نشان داد این باکتری‌ها توانایی جذب کلسترول بینg/ml μ 54-266 را دارند. بیش‌تر جذب کلسترول در گونه‌های L. farieminis ,L. planetarium L. alimentarium ,L. casei, L. acidophilus ، که از ماست و پنیر لیقوان جدا شده‌اند مشاهده شد. این نتایج نشان می‌دهد پنیر و ماست لیقوان دارای پتانسیل پروبیوتیکی بوده و بیش‌تر باکتری‌های پروبیوتیک انتخاب شده در این پژوهش از این دو محصول بوده‌اند. M3 ER -