TY - JOUR JF - jsci JO - VL - 14 IS - 3 PY - 2014 Y1 - 2014/10/01 TI - Screening of total phenol and flavonoid contents, antioxidant and antibacterial activities of the methanolic extract of Allium ampeloprasum L. (Alliaceae) from Iran TT - ارزیابی محتوای فنل و فلاونوئید کل، فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی عصاره متانولی گونه آلیوم آمپله پرازوم (آلیاسه) از ایران N2 - عصاره متانولی برگ و پیاز گونه آلیوم آمپله­پرازوم (آلیاسه) جهت آنالیز محتوای ترکیبات فنلی و پتانسیل آنتی­اکسیدانی و نیز خواص ضدباکتریایی مورد مطالعه قرار گرفت. جهت سنجش فعالیت آنتی­اکسیدانی از دو روش بیوشیمیایی جاروب­کنندگی رادیکال آزاد DPPH و سیستم لینولئیک اسید/ بتا کاروتن استفاده شد و جهت اندازه­گیری محتوای فنل و فلاونوئید کل، به ترتیب از روش­های فولین- سیوکالتو و کلرید آلومینیم استفاده شد. نتایج حاصل نشان داد که عصاره­ دو بخش مورد مطالعه از نظر محتوای ترکیبات فنلی متفاوت بوده و در سیستم DPPH فعالیت آنتی­اکسیدانی کمتری از اسید آسکوربیک اسید و BHT به عنوان آنتی­اکسیدان­های سنتزی نشان دادند. ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی نشان داد که عصاره پیاز گونه مورد مطالعه در غلظت 100 میلی­گرم در لیتر، در ممانعت از رشد باکتری­های هموفیلوس انفلوانزا و  باسیلوس سرئوس و عصاره برگ آن در همین غلظت، در ممانعت از رشد باکتری­ باسیلوس سرئوسموثرتر بودند. بنابر نتایج حاصل عصاره گونه مورد مطالعه فعالیت آنتی­اکسیدانی قابل­توجهی نشان داده و می­تواند بعنوان یک مکمل دارویی جدید در آینده مورد استفاده قرار گیرد SP - 225 EP - 238 AU - Karamian, Roya AU - Hosseini, Davoud Ali AD - Bu-Ali Sina University KW - Allium ampeloprasum KW - antibacterial activity KW - antioxidant KW - flavonoid KW - phenol UR - http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1641-fa.html ER -