Journal title
عنوان نشریه
Quarterly Journal of Science Kharazmi University
Literature & Humanities
http://jsci.khu.ac.ir
1
admin
doi
fa
jalali
1385
8
1
gregorian
2006
11
1
18
49
online
1
fulltext
fa
بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر میزان آنتوسیا نینهای گیاه دارویی مینای چمنی1 آلوده به قارچ
The Effect of Salicylic Acid on the Concentration of Anthocyanins in Infected Daisy ( Bellis Perennis L.) Plants by Some of the Fungi Lines
عملکرد حفاظتیای که به آنتوسیانین برگها نسبت میدهند، میتواند به طور مؤثری با ترکیبات القا کننده مانند ترکیبات بیماریزا، سالیسیلیک اسید و تعدادی از ترکیبات دیگر تحریک شود. در این پژوهش گیاه دارویی مینای چمنی1 از خانواده مرکبیان (کاسنی) ساخته شدن آنتوسیانین سیانیدین3- مالونیل گلوکورونوزیل گلوکوزید2را در برگهای خود در پاسخ به سالیسیلیک اسید و عامل بیماریزایی افزایش میدهد. نتایج حاکی از آن است که مقدار آنتوسیانین در گیاهان تیمار شده با غلظتهای 3، 7 و 11 میکرومولار سالیسیلیک اسید نسبت به گیاهان تیمار نشده با این اسید و بدون آلودگی قارچی(گیاهان کنترل) افزایش پیدا کرد. همچنین مقدار آنتوسیانین در گیاهان آلوده به قارچ و بدون تیمار سالیسیلیک اسید بیشتر از گیاهان کنترل بود. در ضمن زمانی که گیاهان آلوده، با سالیسیلیک اسید تیمار شدند، افزایش چشمگیری در مقدار آنتوسیانین نسبت به گیاهان کنترل مشاهده شد. همچنین کروماتوگرامهای به دست آمده از نمونهها، به روش HPLC و مقایسه آنها با کروماتوگرام آنتوسیانین استاندارد نتایج فوق را تأیید کرد.
The protective functions that have been ascribed to anthocyanins in leaves can be performed as effectively as can be done by a number of other compounds. Daisy plants (Bellis perennis L.) accumulat the anthocyanin of cyanidine 3-malonyl-glucuronosyl-glucoside in their leaves in the response of salicylic acid and pathogens. Results showed that the different concentrations (3, 7, and 11μM) of salicylic acid were effective. Salicylic acid have significantly reduced disease severity and the concentrations of 11 and 3 μM salicylic acid of increased amounts of anthocyanins in infected plants by Fusarium sambacinum and Alternaria spp. It can be concluded that the effects of salicylic acid on daisy plants results in the increased amounts of anthocyanins and the decrease of disease symptoms.
مینای چمنی , سالیسیلیک اسید , آنتوسیانین , قارچ ,
Bellis perrenis L , Anthocyanins , salicylic acid , Fungus ,
427
438
http://jsci.khu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-127&slc_lang=fa&sid=1