Askari M, shariatzadeh joneydi M, rohani H, vakilmahallati S. Effect of short-term green tee (Matcha) supplementation on fat oxidation during progressive exercise on the treadmill in obese women. RSMT 2020; 18 (20) :77-86
URL:
http://jsmt.khu.ac.ir/article-1-411-fa.html
عسکری مریم، شریعت زاده جنیدی محمد، روحانی هادی، وکیل محلاتی سپیده. تأثیر مصرف کوتاهمدت چای سبز (ماچا) بر میزان چربی سوزی حین فعالیت ورزشی فزاینده روی تردمیل در زنان چاق. پژوهش در طب ورزشی و فناوری. 1399; 18 (20) :77-86
URL: http://jsmt.khu.ac.ir/article-1-411-fa.html
پژوهشگاه علوم ورزشی ، shariatzade221@yahoo.com
چکیده: (3348 مشاهده)
هدف مطالعه حاضر بررسی تأثیر مصرف کوتاهمدت مکمل چای سبز (ماچا) بر میزان چربی سوزی حین فعالیت ورزشی در زنان چاق بود. آزمودنیهای این پژوهش 10 نفر زن چاق (سن 4/7±36/8 سال، شاخص توده بدن 5/9±32/6 کیلوگرم بر مترمربع، وزن 1/9±83/4 کیلوگرم) بودند. آزمودنیها به مدت 7 روز مکمل چای ماچا را روزانه به میزان 1 گرم مصرف کردند. قبل و بعد از دوره مصرف مکمل، یک آزمون ورزشی فزاینده روی نوار گردان بهمنظور سنجش حداکثر اکسیداسیون چربی (MFO) و شدت فعالیت متناسب با آن (FATmax) اجرا شد. نمونه خونی نیز قبل و بلافاصله پس از آزمون فزاینده جهت سنجش میزان سرمی گلیسرول گرفته شد. آزمونهای آماری t وابسته و تحلیل واریانس با اندازهگیریهای مکرر جهت مقایسه میانگین متغیرها استفاده شد. تفاوت معنیداری در میانگین FATmax (0/481=p) و MFO (0/587=p) قبل و بعد از مصرف مکمل وجود نداشت. مصرف مکمل بهتنهایی تأثیر معنیداری بر مقادیر گلیسرول پلاسما نداشت اما انجام فعالیت ورزشی بهتنهایی باعث کاهش گلیسرول پلاسما شد. بهطورکلی یافتههای مطالعه حاضر نشان داد که مکمل یاری چای سبز ماچا، حداقل در کوتاهمدت، سبب بهبود میزان اکسیداسیون چربی و تغییرات مقادیر گلیسرول پلاسمایی در زنان چاق نمیشود.
نوع مطالعه:
كاربردي |
دریافت: 1398/12/25 | پذیرش: 1399/11/8 | انتشار: 1399/11/8