دوره 22، شماره 27 - ( 6-1403 )                   جلد 22 شماره 27 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Riyahi F, Sadeghi H, Shirzad E. Kinematic Analysis Of Upper Extremity Of Elite Male And Female Fencers During Fencing Lunge. RSMT 2024; 22 (27) :1-14
URL: http://jsmt.khu.ac.ir/article-1-88-fa.html
ریاحی فاطمه، صادقی حیدر، شیرزاد الهام. مقایسه کینماتیکی اندام فوقانی شمشیربازان نخبه زن و مرد در اجرای تکنیک لانژ. پژوهش در طب ورزشی و فناوری. 1403; 22 (27) :1-14

URL: http://jsmt.khu.ac.ir/article-1-88-fa.html

استاد تمام، گروه بیومکانیک و آسیب‌شناسی ورزشی، دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی تهران، تهران، ایران.

تکنیک لانژ از جمله رایج‌ترین حرکات در رشته شمشیربازی و یکی از تعیین‌کننده‌ترین حرکات تهاجمی در این رشته به شمار می‌آید. هدف از انجام این پژوهش مقایسه کینماتیکی اندام فوقانی شمشیربازان نخبه زن و مرد بزرگسال در اجرای تکنیک لانژ بود. نمونه آماری این پژوهش را هشت شمشیرباز نخبه رشته اپه (4 زن و 4 مرد) که عضو تیم ملی بزرگسالان جمهوری اسلامی ایران بودند تشکیل دادند. از آزمودنی‌ها در طی اجرای لانژ کامل در پاسخ به یک محرک نوری، با یک دوربین با نرخ نمونه‌گیری Hz 300 فیلم‌برداری و پارامترهای کینماتیکی اندازه‌گیری شدند. نتایج آزمون t مستقل نشان داد که شمشیربازان نخبه مرد از زمان عکس‌العمل و زمان حرکت کوتاه‌تری نسبت به شمشیربازان نخبه زن برخوردار بودند. عدم وجود تفاوت‌های قابل‌ملاحظه در سایر پارامترهای کینماتیکی، نشان‌دهنده آن است که شمشیربازان نخبه زن و مرد تکنیک لانژ را با روشی مشابه اجرا کردند. وجود تفاوت در پارامترهای زمانی تکنیک لانژ، مؤید نیاز به استراتژی‌های متفاوت تمرین برای آماده‌سازی ورزشکاران شمشیرباز است.

متن کامل [PDF 1961 kb]   (246 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1402/1/16 | پذیرش: 1402/8/20 | انتشار: 1403/6/10

کلیه حقوق این وبگاه متعلق به پژوهش در طب ورزشی و فناوری است.

طراحی و برنامه‌نویسی : یکتاوب افزار شرق