جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای فولادی

آقای مسعود برزگر، دکتر ملیحه حدادنژاد، دکتر صدرالدین شجاع الدین، دکتر امیر لطافتکار، دکتر رز فولادی،
دوره 0، شماره 0 - ( 8-1398 )
چکیده

مقدمه. میزان آسیب دیدگی لیگامان صلیبی قدامی (ACL) زانو در ورزش فوتبال بسیار شایع است. رویکردهای جدید توانبخشی و پیشگیری از آسیب از پروتکل‌های یادگیری حرکتی، عصبی عضلانی و اخیرا عصبی شناختی، همراه با سایر مداخله‌ها در پیشگیری و توانبخشی آسیب‌های ACL در ورزشکاران استفاده می‌کنند. هدف از انجام این پژوهش مقایسه تاثیر هشت هفته تمرینات عصبی عضلانی با و بدون تکالیف دوگانه شناختی بر حس عمقی و تعادل وضعیتی ورزشکاران مبتلا به ناکارایی لیگامان صلیبی قدامی بود.
روش شناسی. 39 آزمودنی از فوتبالیست‌های مرد استان مازندران به صورت هدفمند انتخاب شده و به صورت تصادفی به سه گروه 13 نفره (گروه کنترل، گروه تمرینات عصبی عضلانی و گروه تمرینات عصبی عضلانی با تکالیف دوگانه) تقسیم شدند. دو گروه تمرینی، تمرینات را به مدت هشت هفته و هر هفته سه جلسه انجام دادند. تمرینات عصبی عضلانی در این مطالعه شامل تمرینات ترکیبی مشتمل از حس عمقی، تعادلی، اغتشاشی، قدرت و عملکردی بودند. تکالیف دوگانه شناختی و حرکتی که در یکی از گروه‌ها همراه با تمرینات عصبی عضلانی اجرا شد به صورت شمارش معکوس اعداد، حافظه به خاطر سپاری اعداد، محاسبه معادله‌های غیر منتظره، حرکات مهارتی تخصصی فوتبال بود. برای اندازه گیری حس عمقی از ثبت زوایای مفصلی از طریق تصویر و نرم افزار اتوکد، و برای سنجش تعادل از تست Y استفاده شد. همچنین از آزمون آنالیز کووآریانس جهت بررسی تفاوت های درون گروهی و بین گروهی استفاده شد. یافته‌ها. نتایج مطالعه حاضر حاکی از عدم تفاوت معناداری در حس عمقی مفصل زانو در زنجیره حرکتی باز و بسته بعد از ارائه مداخله بین سه گروه بود، اما عملکرد اندام تحتانی ورزشکاران بر اساس آزمون تعادلی Y در جهت قدامی (جلویی) و خلفی خارجی بعد از ارائه مداخله بین سه گروه­ معنادار بود.
نتیجه گیری. با توجه به یافته‌های تحقیق حاضر به نظر می‌رسد که ارائه تمرینات عصبی عضلانی به همراه تکایف دوگانه احتمالاً می­تواند به عنوان یک رویکرد مفید جهت بهبود عملکرد اندام تحتانی بر اساس آزمون تعادلی Y در ورزشکاران مبتلا به ناکارایی لیگامان صلیبی قدامی در نظر گرفته شود.

 
خانم سارا گل‌نژاد، خانم رز فولادی، دکتر ناصر بهپور، دکتر مریم برزین،
دوره 14، شماره 12 - ( 7-1395 )
چکیده

مطالعۀ حاضر به بررسی تأثیر شیب­های مختلف پاشنه بر زوایای مکانیکی لومبو­ساکرال و ثبات آن در افراد مبتلا به کمردرد مکانیکال و افراد سالم می­پردازد. این مطالعۀ مورد شاهدی، 38 زن (18 نفر مبتلا به کمردرد، 20 نفر سالم) در بیمارستان امام­­خمینی شهر ساری مطالعه کرد. پس از ثبت اطلاعات دموگرافیک، 3­ رادیوگرافی لترال درحالت ایستاده ­روی شیب­های (صفر، 3/7+ و3/7- درجه) برای تعیین زوایای شیب­ ساکروم، لومبوساکرال، افقی ساکروم و لوردوز سگمنتال و بررسی ثبات کمری تهیه شد. نتایج نشان داد ایستادن روی شیب‌های مختلف بر زوایای بیومکانیکی ناحیۀ لومبوساکرال هر یک از دو گروه سالم و کمردردی و در مقایسۀ دو گروه با هم تأثیر معنی‌داری نداشت (0/05p). در مبتلایان به کمردرد، ثبات کمری نسبت به افراد سالم کمتر بود و میزان بی‌ثباتی در مقایسۀ بین دو گروه، هنگام ایستادن روی شیب منفی (0/009=p)، مثبت (0/023=p) و صفر (0/004=p) همچنان معنی‌دار بود، هرچند اختلاف معنی‌داری در ثبات کمری دو گروه سالم و کمردرد در زمان ایستادن روی
شیب‌های مختلف دیده نشد (0/05
p). چنین به‌نظر می‌رسد که افراد مبتلا به کمردرد، غالباً از بی‌ثباتی ستون فقرات رنج می‌برند و این بیماری با استفاده از شیب‌های مختلف پاشنه جبران نمی‌شوند.
 



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وبگاه متعلق به پژوهش در طب ورزشی و فناوری است.

طراحی و برنامه‌نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research in Sport Medicine and Technology

Designed & Developed by : Yektaweb