دوره 8، شماره 3 - ( 7-1400 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 232-220 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arshi A, Salimi A, chavoushi M. The effects of kiwi fruit extract and gallic acid on symbiotic relationship between broomrape and tomato . NBR 2021; 8 (3) :220-232
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3368-fa.html
عرشی اسرین، سلیمی اعظم، چاوشی مریم. اثر عصاره میوه کیوی و گالیک اسید بر رابطه زیستی گل جالیز و گوجه‌فرنگی. یافته‌ های نوین در علوم زیستی. 1400; 8 (3) :220-232

URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3368-fa.html


گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران ، salimi@khu.ac.ir
چکیده:   (1769 مشاهده)
گوجه‌فرنگی یکی از محصولات مهم کشاورزی است که میزبان مناسبی برای گل جالیز محسوب می‌شود. گونه‌های سرده گل جالیز یکی از عوامل ایجادکننده تنش‌ زیستی است که رشد گیاه و تولید محصول آن را محدود می‌کند. برخی از ترکیبات طبیعی و مواد شیمیایی روی این ارتباط زیستی اثر دارند. ازاین‌رو در پژوهش حاضر تأثیر گالیک اسید و عصاره میوه کیوی بر رابطه زیستی گل جالیز و گوجه‌فرنگی بررسی‌شده است. بدین منظور در ابتدا اثر همزیستی گل جالیز بر پارامترهای رشد گوجه‌فرنگی و مقدار قند محلول و رنگیزه‌های فتوسنتزی آن موردبررسی قرار گرفت. سپس اثر غلظت‌هایی از گالیک اسید و عصاره میوه کیوی در سطوح مختلف بر این ارتباط زیستی از طریق اندازه‌گیری پارامترهای رشد گوجه‌فرنگی و گل جالیز، رنگیزه‌های فتوسنتزی و مقدار قند محلول در گوجه‌فرنگی انجام شد. نتایج حاصل نشان داد که گل جالیز باعث کاهش وزن‌تر و وزن خشک ساقه، برگ و ریشه و کاهش سطح برگ گوجه‌فرنگی شده و مقدار رنگیزه‌های فتوسنتزی و محتوای قند محلول آن را هم کاهش داد. تیمار گالیک اسید و نیز عصاره میوه کیوی پارامترهای رشد گل جالیز و رشد کلی آن را کاسته و در مقابل رشد گوجه‌فرنگی را افزوده است. به نظر می‌رسد این فرایند با کاهش ارتباط زیستی بین انگل و میزبان رخ‌داده چرا که محتوای قند محلول گوجه‌فرنگی و نیز مقدار رنگیزه‌های فتوسنتزی آن افزایش یافته و گوجه‌فرنگی مقاومت خوبی را نشان می‌دهد.
متن کامل [PDF 382 kb]   (708 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: علوم گیاهی
دریافت: 1399/3/11 | ویرایش نهایی: 1400/8/8 | پذیرش: 1399/12/4 | انتشار: 1400/7/27 | انتشار الکترونیک: 1400/7/27

فهرست منابع
1. Berger, S., Sinha, A. K. & Roitsch, T. 2007. Plant physiology meets phytopathology: plant primary metabolism and plant-pathogen interactions. Experimental Botany. 58:4019-4026. [DOI:10.1093/jxb/erm298]
2. Eizenberg, H., Colquhoun, J. B.& Mallory-Smith, C. A. 2006. Imazamox application timing for small broomrape (Orobanche minor) control in red clover. Weed Science. 54: 923-927. [DOI:10.1614/WS-05-151R.1]
3. Eizenberg, H. & Goldwasser, Y. 2018. Control of egyptian broomrape in processing tomato: A summary of 20 years of research and successful implementation. Plant Disease. 102: 1477-1488. [DOI:10.1094/PDIS-01-18-0020-FE]
4. Giovane, A., Laratta, B., Loiudice, R., Quagliuolo, L., Castaldo, D. & Servillo, L. 1996. Determination of residual pectin methylesterase activity in food products. Biotechnology and Applied Biochemistry. 23: 181-184.
5. Habimana, S., Nduwumuremyi, A. & Chinama, R. 2014. Managementof orobanche in field crops: A review. Soil Science and Plant Nutrition. 14: 43-62. [DOI:10.4067/S0718-95162014005000004]
6. Jiang, F., Jeschke, W. D. & Hartung, W. 2004. Abscisic acid (ABA) flows from Hordeum vulgare to the hemiparasite Rhinanthus minor and the influence of infection on host and parasite abscisic acid relations. Experimental Botany. 55: 2323-2329. [DOI:10.1093/jxb/erh240]
7. Jolie, R.P., Duvetter, T., Houben, K., Vandevenne, E., Van Loey, A.M., Declerck, P. J., Hendrickx, M.E. & Gils, A. 2010. Plant pectin methylesterase and its inhibitor from kiwi fruit: Interaction analysis by surface plasmon resonance. Food Chemistry. 121: 207-214. [DOI:10.1016/j.foodchem.2009.11.073]
8. Jolie, R. P., Duvetter, T., Houben, K., Clynen, E., Sila, D. N., Van Loey, A. M., and Hendrickx, M. E. 2009. Carrot pectin methylesterase and its inhibitor from kiwi fruit: Study of activity, stability and inhibition. Innovative Food Science & Emerging Technologies 10: 601-609. [DOI:10.1016/j.ifset.2009.02.003]
9. Kochert, G. 1978. Carbohydrate determination by the phenol-sulfuric acid method. Handbook of Phycological Methods: Physiological and Biochemical Methods. 57-97.
10. Lewis, K. C., Selzer, T., Shahar, C., Udi, Y., Tworowski, D. & Sagi, I. 2015. Inhibition of pectin methyl esterase activity by green tea catechins. Phytochemistry. 69(14): 2586-2592. [DOI:10.1016/j.phytochem.2008.08.012]
11. Lichtenthaler, H.K. 1987. Chlorophylls and carotenoids: pigments of photosynthetic biomembranes. Methods in Enzymology . 148: 350-382. [DOI:10.1016/0076-6879(87)48036-1]
12. Mauromicale, G., Monaco, A.L. & Longo, A.M. 2008. Effect of branched broomrape(Orobanche ramosa) infection on the growth and photosynthesis of tomato. Weed Science. 56: 574-581. [DOI:10.1614/WS-07-147.1]
13. Mayer, A. 2006. Pathogenesis by fungi and by parasitic plants: similarities and differences. Phytoparasitica. 34: 3-16. [DOI:10.1007/BF02981333]
14. Qasem, J. R. 1998. Chemical control of branched broomrape (Orobanche ramosa) in glasshouse grown tomato. Crop Protection. 17: 625-630 [DOI:10.1016/S0261-2194(98)00062-3]
15. Sasikumar, K., Vijayalakshmi, C. & Parthiban, K. 2006. Allelopathic effects of four Eucalyptus species on redgram (Cajanus cajan L.). Tropical Agriculture. 39: 134-138.
16. Singh, A., Gupta, R. & Pandey, R. 2017. Exogenous application of rutin and gallic acid regulate antioxidants and alleviate reactive oxygen generation in Oryza sativa L. P Physiology and Molecular Biology of Plants. 23: 301-309. [DOI:10.1007/s12298-017-0430-2]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.




کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته های نوین در علوم زیستی است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Nova Biologica Reperta

Designed & Developed by : Yektaweb