دوره 10، شماره 1 - ( 3-1402 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 32-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران ، niknejad.azadeh@gmail.com
چکیده:   (1559 مشاهده)
ظهور ویروس­‌های جدید، همواره تهدیدی برای سلامتی افراد جهان بوده­ است که جدیدترین نمونه آن سویه­‌های جدید ویروس کرونا (SARS-CoV-2) و سندروم حاد تنفسی ناشی از آن (ARDS) است. وضعیت کنونی، اهمیت تولید سریع واکسن‌های پایدار ارزان ­قیمت را که به تجهیزات خنک‌کننده به منظور نگهداری و حمل و نقل نیاز ندارند، بیش از پیش نشان می‌­دهد. با این حال در کشورهای در حال توسعه، بیشتر واکسن­‌ها هنوز به دلیل هزینه­‌های واردات و نیازهای نگهداری و حمل و نقل در دسترس نیستند. بنابراین مهم است که واکسن برای کشورهای در حال توسعه مقرون به صرفه باشد تا واکسیناسیون در مقیاسی وسیع صورت گیرد. واکسن­‌های گیاهی نسبت به سایر انواع واکسن و روش‌­های تولیدی مقرون به‌­صرفه‌­تر هستند و می­توانند در مقادیر زیاد تولید شوند. علاوه­‌بر­این واکسن­‌های گیاهی مزایای دیگری هم دارند که در این مقاله به آنها پرداخته می­شود. با این حال با توجه به اینکه یک محصول دارویی گیاهی قرار است به صورت نیمه فرآوری‌شده (مانند پوره سیب‌زمینی یا رب گوجه‌فرنگی) به­عنوان واکسن مصرف شود، مهم است که بررسی‌های نظارتی خاصی که برای واکسن­های تزریقی اعمال می‌­شود، برای این محصولات نیز اعمال شود تا عوارض مصرف آنها از نظر بالینی بررسی شود. مقاله مروری حاضر به بررسی فرصت‌­ها و چالش‌­های تولید واکسن‌­های گیاهی به منظور مقابله با بیماری­‌هایی مانند کووید 19 می­‌پردازد.


 
متن کامل [PDF 1983 kb]   (374 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی
دریافت: 1401/3/15 | ویرایش نهایی: 1402/3/11 | پذیرش: 1401/10/17 | انتشار: 1402/3/30 | انتشار الکترونیک: 1402/3/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.