TY - JOUR T1 - Optimization of lipase production in Salinivibrio sp. SA2 by Taguchi design TT - بهینه سازی تولید آنزیم لیپاز در Salinivibrio sp. SA2 با طراحی تاگوچی JF - nbr JO - nbr VL - 3 IS - 4 UR - http://nbr.khu.ac.ir/article-1-2790-fa.html Y1 - 2017 SP - 288 EP - 294 KW - experimental design KW - Garmsar river KW - moderate halophilic bacteria KW - specific activity N2 - آنزیم لیپاز یکی از مهم­ ترین آنزیم­ های هیدرولیتیک است که در صنایع مختلف مانند صنایع غذایی، ‌لبنیات، ‌دارویی،‌ شوینده­ ها و غیره کاربرد دارد. در این آزمایش، به­ منظور بهینه ­سازی تولید لیپاز در باکتری Salinivibrio sp. SA2، از روش طراحی آزمایش تاگوچی به­منزلۀ روشی قدرتمند برای بررسی متغیرهای مؤثر‏ بر فرآیند تولید آنزیم، میان­کنش فاکتورهای مختلف و به­ دست ­آوردن ترکیبی بهینه از متغیرهای تحت آزمایش استفاده شد. شرایط بهینه برای فاکتورهای pH، ‌دما، دور شیکر، غلظت روغن زیتون و نوع نمک به­ترتیب 8،°C 35، rpm 100، 2 درصد و کلرید سدیم M 1 به­ دست آمد. عوامل با تأثیر معنی­ دار بر فرآیند تولید لیپاز به­ ترتیب اهمیت pH، هوادهی و نمک تعیین شدند. حداکثر فعالیت لیپاز در شرایط بهینه و در سطح معنی­ داری 5 درصد (p< 0.05)، U/mg 4/120 محاسبه شد. M3 10.21859/acadpub.nbr.3.4.288 ER -