Nova Biologica Reperta
یافته های نوین در علوم زیستی
NBR
Basic Sciences
http://nbr.khu.ac.ir
1
admin
2423-6330
2476-7115
10.52547/nbr
en
jalali
1395
3
1
gregorian
2016
6
1
3
1
online
1
fulltext
fa
اثر متقابل شوری و اسید آسکوربیک بر برخی از ویژگی های بیوشیمیایی مرزه خوزستانی
Interaction of salinity and ascorbic acid with some biochemical features in Satureja khuzestanica
علوم گیاهی
Plant Biology
مقاله پژوهشی
Original Article
<p dir="RTL">به منظور مطالعه اثرات برهم­ کنش شوری و اسیدآسکوربیک بر مقدار رنگیزه ­های فتوسنتزی، قند محلول، پرولین و پروتئین گیاه مرزه­ خوزستانی (Satureja khuzestanica)، آزمایشی به­ صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار سطح شوری با غلظت­ های صفر، 40، 80 و 120 گرم در 100 کیلوگرم خاک NaCl و دو سطح اسیدآسکوربیک با غلظت ­های صفر (شاهد) و 2 میلی­ مولار، با 6 تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که مقدار رنگیزه­ های فتوسنتزی با افزایش شوری از صفر به 40 گرم در 100 کیلوگرم خاک در تیمارهای فاقد اسید­آسکوربیک، کاهش و سپس در غلظت 80 گرم در 100 کیلوگرم خاک افزایش و در غلظت 120 گرم در 100 کیلوگرم خاک مجدداً کاهش یافت، اما میزان قند محلول، پرولین و پروتئین با افزایش شوری از صفر به 40 گرم در 100 کیلوگرم خاک افزایش و سپس در غلظت 80 گرم در 100 کیلوگرم خاک کاهش و در غلظت 120 گرم در 100 کیلوگرم خاک مجدداً افزایش یافت. در حالی­که در تیمارهای دارای اسیدآسکوربیک، میزان رنگیزه­ های فتوسنتزی با افزایش شوری ازصفر به 40 گرم در 100 کیلوگرم خاک افزایش و سپس در غلظت 80 گرم در 100 کیلوگرم خاک کاهش و در غلظت 120 گرم در 100 کیلوگرم خاک افزایش یافت و میزان قند محلول، پرولین و پروتئین، با افزایش شوری از صفر به 40 گرم در 100 کیلوگرم خاک کاهش و سپس در غلظت 80 گرم در 100 کیلوگرم خاک، افزایش و در غلظت 120 گرم در 100 کیلوگرم خاک کاهش یافت.</p>
<p dir="RTL"></p>
<p>In order to study the interaction effects of salinity and ascorbic acid on the photosynthetic pigments, soluble sugar, proline, and protein in <em>Satureja khuzestanica</em> plant, factorial experiment was conducted in a completely randomized design (salinity in 4 levels 0, 40, 80 and 120g in 100kg soil and ascorbic acid in 2 levels 0 and 2 mM ) with 6 replicates. The results showed that salt stress reduced photosynthetic pigments amount by increasing the soil salinity from 0 to 40g NaCl in 100kg soil and then increased by 80g NaCl in 100kg soil and again decreased by concentration of 120g NaCl in 100kg soil. The amount of solouble sugar, proline and protein by the soil salinity increased from 0 to 40g in 100kg soil and then decreased in concentration of 80g NaCl in 100kg soil, in 120g NaCl in 100 kg soil increased amount of characters. In present of ascorbic acid photosynthetic pigments amount of pigments increased by increase the soil salinity from 0 to 40g NaCl in 100kg soil and then decreased by 80g NaCl in 100kg soil and again increased by concentration of 120g NaCl in 100kg soil. But, amount of solouble sugar, proline and protein by the soil salinity decreased from 0 to 40g in 100kg soil and then increased in concentration of 80g NaCl in 100kg soil. Finally, in 120g NaCl in 100kg soil decreased amount of characters.</p>
تنش شوری, ویتامین, پروتئین, پرولین, کلروفیل
salt stress, vitamin, protein, proline, chlorophyll
69
79
http://nbr.khu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-68-1&slc_lang=fa&sid=1
Hamzeh
Amiri
حمزه
امیری
amiri_h_lu@yahoo.com
10031947532846002005
10031947532846002005
Yes
دانشگاه لرستان
Leila
Moazzeni
لیلا
مؤذنی
10031947532846002006
10031947532846002006
No
دانشگاه لرستان