Nova Biologica Reperta
یافته های نوین در علوم زیستی
NBR
Basic Sciences
http://nbr.khu.ac.ir
1
admin
2423-6330
2476-7115
10.52547/nbr
en
jalali
1400
7
1
gregorian
2021
10
1
8
3
online
1
fulltext
fa
مقایسه تولید گاما- دکالاکتون در سویه طبیعی و جهش یافته مخمر Yarrowia lipolytica
A comparison of the production of gamma-decalactone in wild-type and mutant strains of Yarrowia lipolytica
بیوتکنولوژی
Biotechnology
مقاله پژوهشی
Original Article
<span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">گاما-دکالاکتون استری حلقوی از اسیدهای چرب هیدروکسی است که دارای رایحه هلویی بوده و در صنایع غذایی و آرایشی کاربرد گستردهای دارد. تولید زیستفناورانه این ترکیب با تبدیل زیستی روغن دانه کرچک توسط مخمر </span></span><a name="_Hlk76556067"><em><span dir="LTR"><span style="font-family:Times New Roman,serif;"><span style="font-size:9.0pt;">Yarrowia lipolytica</span></span></span></em></a> <span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">امکان پذیر است. هدف تحقیق حاضر مقایسه تولید گاما-دکالاکتون توسط سویه طبیعی با سویه جهش یافته دارای قابلیت تولید لیپاز با مقادیر بالا است. بر اساس نتایج به دست آمده از این تحقیق،</span></span> <span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;">سلولهایی با مورفولوژی مخمری بیش از سلولهای هیفی شکل گاما-دکالاکتون تولید میکنند. زمان اوج تولید نیز برای سویه طبیعی و جهش یافته به ترتیب 24 و 72 ساعت پس از تلقیح و بیشینه تولید گاما-دکالاکتون برای سویه طبیعی و جهش یافته به ترتیب 65 و 90 میلی گرم در لیتر به دست آمد. سویه جهش یافته 38 درصد سوبسترای بیشتری را نسبت به سویه طبیعی به گاما-دکالاکتون تبدیل میکند که بهرهوری تولید در مقیاس صنعتی میتواند به صورت قابل توجهی افزایش یابد.</span></span><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="color:black;"><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;"></span></span></span></span><br />
<br />
<br />
<br />
<strong><span style="color:black;"><span style="font-family:B Nazanin;"><span style="font-size:10.0pt;"></span></span></span></strong><span dir="LTR"></span>
Gamma-decalactone, an intramolecular 4-hydroxydecanoic acid ester, has a peach-like aroma and is widely used in the food and cosmetics industries. The biotechnological production of this compound is possible via biotransformation of castor seed oil by the yeast <em>Yarrowia lipolytica</em>. This study aimed to compare the production of gamma-decalactone by wild-type strain with that in a mutant strain producing lipase in high amounts. It was found that cells with yeast-like morphology produce more gamma-decalactone than hyphae-like cells. The maximum production of gamma-decalactone by wild-type and mutant strains was 65 mg/L after 24h of inoculation and 90 mg/L after 72h of inoculation, respectively. The mutant strain converts 38% more substrate into gamma-decalactone than the wild-type strain, therefore, it could significantly increase the productivity of industrial-scale production of gamma-decalactone.<br />
<br />
<br />
اسید ریسینولئیک, رایحه هلو, روغن دانه کرچک, زیست تبدیلی, لیپاز
biotransformation, castor seed oil, lipase, peach-like aroma, ricinoleic acid
183
194
http://nbr.khu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1338-1&slc_lang=fa&sid=1
Farshad
Darvishi
فرشاد
درویشی
f.darvishi@ymail.com
10031947532846009247
10031947532846009247
Yes
Faculty of Science, University of Maragheh, Maragheh, Iran; Department of Microbiology, Faculty of Biological Sciences, Alzahra University, Tehran, Iran
دانشکده علوم پایه، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران؛ گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران
Armin
Kheirollahi Meidani
آرمین
خیراللهی میدانی
a.kheirollahi.m@stu.maragheh.ac.ir
10031947532846009248
10031947532846009248
No
Faculty of Science, University of Maragheh, Maragheh, Iran
دانشکده علوم پایه، دانشگاه مراغه، مراغه، ایران