دوره 7، شماره 4 - ( 12-1392 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 20-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nazemi F, Alipor A, Abedi Jafari F. A Study of the Relationship between the Personality Traits and Cognitive Dissonance with Eating Disorder Symptoms. Journal title 2014; 7 (4) :11-20
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-1881-fa.html
ناظمی اردکانی فاطمه، علی پور احمد، عابدی جعفری فائزه. بررسی رابطه‌ی ناهماهنگی شناختی و ویژگی‌های شخصیتی با نشانه‌های اختلال خوردن. عنوان نشریه. 1392; 7 (4) :11-20

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-1881-fa.html

1- دانشگاه پیام نور ، fatemeh.nazemi@yahoo.com
2- دانشگاه پیام نور
3- دانشگاه شهید بهشتی
این پژوهش با هدف تعیین رابطه­ی بین ویژگی­های شخصیتی و انگیختگی شناختی با نشانه­های اختلال خوردن صورت گرفته­است. پژوهش حاضر از نوع همبستگی بود و جامعه­ی آماری را، افراد مراجعه کننده به کلینیک­های تغذیه مرکز شهر تهران تشکیل می­داد، که از میان آن­ها 103 نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار سنجش شامل پرسشنامه­ی پنج عامل بزرگ شخصیت، پرسشنامه­ی برانگیختگی و کاهش ناهماهنگی شناختی و پرسشنامه­ی سنجش نگرش خوردن بود. تحلیل داده­ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه صورت گرفت. نتایج نشان داد که نشانه­های خوردن با روان­رنجورخویی و برانگیختگی و انگیختگی شناختی رابطه­ی معناداری دارند. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد ویژگی تجربه­پذیری و انگیختگی شناختی قادر به پیش­بینی نشانه­های اختلال خوردن است. از لحاظ بالینی اندازه­گیری صفات شخصیتی در شناسایی افراد چاق و دارای اضافه وزن که در معرض خطر رفتارهای خوردن نابهنجار می­باشند بسیار کمک کننده است. علاوه بر این، نتایج مطالعه­ی حاضر مطرح بودن برانگیختگی در خصوص بروز رفتارهای تکانه­ای در شرایط ناهماهنگ و لحاظ کردن کاهش ناهماهنگی در برنامه­های درمانی مربوط به رفتار خوردن را پیشنهاد می­کند.

انتشار: 1392/12/24

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.