دوره 7، شماره 4 - ( 12-1392 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 30-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

Delazar R, Khalkhali S M R, Kafi S M, Najafi K, Zarrabi H, Bagherzadeh R, et al . The Study of Phenomenological Pattern of Obsessive-Compulsive Symptoms. Journal title 2014; 7 (4) :21-30
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-1882-fa.html
دل‌آذر ربابه، خلخالی سیدمحمد رسول، کافی سید موسی، نجفی کیومرث، ضرابی هما، باقرزاده رحیم، و همکاران.. بررسی الگوی پدیدار‌شناختی نشانه‌های وسواسی‌-‌اجباری. عنوان نشریه. 1392; 7 (4) :21-30

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-1882-fa.html

1- دانشگاه گیلان ، elahedelazar@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی گیلان
3- دانشگاه گیلان
4- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
هدف پژوهش حاضر بررسی الگوی پدیدار­شناختی نشانه­های وسواسی- اجباری در شهر رشت بود. در قالب یک بررسی مقطعی، 255 بیمار مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری از طریق نمونه­گیری در دسترس انتخاب شده و پس از دریافت تشخیص اختلال وسواسی- اجباری توسط روانپزشک، از نظر نشانه­ها و شدت اختلال، با استفاده از مقیاس وسواسی­-­اجباری ییل­براون مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج بیانگر آن بود که وسواس­های آلودگی و پرخاشگرانه، و اجبارهای شستشو/تمیز کردن و وارسی، بیشترین درصد فراوانی و وسواس­های جمع/ انبار کردن و جنسی، و اجبارهای شمارش و جمع/ انبار کردن، کمترین درصد فراوانی را در بین سیزده گروه نشانه­ی وسواسی- اجباری داشتند. بیماران مجرد، وسواس مذهبی و اجبار تکرار کردن بیشتری از بیماران متأهل داشتند. نگرانی درباره­ی کثیفی یا میکروب و شستن زیاد یا تشریفاتی دست، شایع­ترین نشانه­ی وسواسی- اجباری بودند. همچنین بین بیماران مرد و زن تفاوت­هایی مشاهده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که الگوی پدیدار­شناختی نشانه­های وسواسی- اجباری در این نمونه از بیماران ایرانی مبتلا به اختلال وسواسی- اجباری شباهت­ها و تفاوت­هایی با الگوی پدیدار­شناختی مشاهده شده در مطالعات و جوامع دیگر دارد.

انتشار: 1392/12/24

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.