دوره 7، شماره 4 - ( 12-1392 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 40-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rostami M, Abdi M, Heydari H. An Investigation of the Types of Abuse in Childhood with Forgiveness, Mental Health and Coping Strategies of Married Individuals Living in Tehran. Journal title 2014; 7 (4) :31-40
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-1883-fa.html
رستمی مهدی، عبدی منصور، حیدری حسن. بررسی رابطه‌ی انواع آزار‌دیدگی در کودکی با بخشش، سلامت روان و راهبردهای مقابله با استرس در افراد متأهل ساکن شهر تهران. عنوان نشریه. 1392; 7 (4) :31-40

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-1883-fa.html

1- دانشگاه آزاد اسلامی خمین ، mehdi.rostami25@gmail.com
2- دانشگاه اراک
3- دانشگاه آزاد اسلامی خمین
هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه­ی انواع آزار­دیدگی در کودکی با بخشش، سلامت روانی و راهبردهای مقابله با استرس در افراد متأهل ساکن شهر تهران بود. این پژوهش از نوع مقطعی (توصیفی – تحلیلی) بود، و جامعه­ آماری شامل کلیه­ی افراد (زن و مرد) متأهل ساکن شهر تهران در سال ۱۳۹۲ بودند که از ۵ منطقه­ی مجموعه مناطق 22 گانه تهران به صورت تصادفی خوشه­ای انتخاب و از مراکز تفریحی، خانه­های سلامت و فرهنگسراهای موجود، 337 نفر به­صورت هدفمند انتخاب شده و داده­ها به کمک پرسشنامه­های خود گزارشی، سنجش بخشش در خانواده، پرسشنامه­ی سلامت عمومی و پرسشنامه­ی راهبردهای مقابله­ای بلینگز و موس جمع­آوری و برای تحلیل داده‌ها نیز از ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون ساده و رگرسیون چندگانه و t مستقل استفاده شد. یافته­های پژوهش حاکی از وجود رابطه­ی مثبت و معنادار بین تجربه­ی آزار­دیدگی و سلامت روانی و رابطه­ی منفی بین تجربه­ی آزار­دیدگی و بخشش بود. همچنین بین نمره­ی کل آزار­دیدگی و نمره­ی کل راهبردهای مقابله رابطه­ای دیده نشد، اما در خرده­مقیاس­ها رابطه­ی معنادار و مثبتی دیده شد. همچنین بین دو گروه زنان و مردان تفاوت معناداری دیده شد. نتایج نشان داد که تجربه­ی آزار­دیدگی در دوران کودکی می‌تواند در بزرگسالی بر سلامت روانی، میزان بخشش و همچنین در مقابله با استرس و فشارهای روزمره تأثیر به­سزایی در شخصیت و کیفیت زندگی فرد داشته باشد.

انتشار: 1392/12/24

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.