دوره 8، شماره 1 - ( 3-1393 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 30-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mirzaee Garakani M, Asgharnejad Farid A A, Fathali Lavasani F, Ahadian Fard P. Comparison of Emotional Schemas and Study of the Relationship between ‎anxiety, worry and Emotional Schema in Patients with Obsessive-compulsive ‎Disorder, Social Anxiety Disorder and in Normal Group ‎. Journal title 2014; 8 (1) :21-30
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-1910-fa.html
میرزایی گرکانی محسن، اصغرنژاد فرید علی اصغر، فتحعلی لواسانی فهیمه، احدیان فرد پانته‌آ. مقایسه‌ی طرحواره‌های هیجانی و بررسی رابطه‌ی شدت اضطراب و نگرانی با طرحواره‌های ‏هیجانی در بیماران مبتلا به اختلال وسواسی- جبری، اختلال اضطراب اجتماعی و گروه بهنجار. عنوان نشریه. 1393; 8 (1) :21-30

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-1910-fa.html

1- دانشگاه علوم پزشکی ایران ، mohsen.mirzaee@hotmail.com
2- دانشگاه علوم پزشکی ایران
هدف از انجام این پژوهش مقایسه­ی طرحواره­های هیجانی و بررسی رابطه­ی شدت اضطراب و نگرانی با طرحواره­های هیجانی در بیماران مبتلا به اختلال وسواسی- جبری، اختلال اضطراب اجتماعی و گروه بهنجار بود. نمونه­ی پژوهش شامل 90نفر (30 نفر مبتلا به اختلال وسواسی- جبری، 30 نفر مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی و 30 نفر گروه کنترل بهنجار) بود که به­صورت در دسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان پرسشنامه­ی طرحواره هیجانی، نگرانی ایالت پنسیلوانیا، مقیاس اضطراب بک، مقیاس افسردگی بک و پرسشنامه­ی سلامت عمومی را تکمیل کردند. افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی و اختلال وسواسی- جبری در زمینه­ی طرحواره­های هیجانی در ابعاد طرحواره­ی قابلیت درک، طرحواره­ی کنترل، طرحواره­ی توافق با دیگران، طرحواره­ی گناه و شرم و طرحواره­ی اندیشناکی، با گروه کنترل بهنجار تفاوت معناداری داشتند؛ البته در طرحواره­ی گناه و شرم نیز افراد مبتلا به اختلال وسواسی- جبری تفاوت معناداری با افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی داشتند. برخی از ابعاد طرحواره­های هیجانی در بیماران مبتلا به اختلال وسواسی- جبری و اختلال اضطراب اجتماعی با گروه بهنجار متفاوت بود و شدت اضطراب و نگرانی مرضی با برخی ابعاد طرحواره­های هیجانی رابطه داشت.

انتشار: 1393/3/25

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.