دوره 8، شماره 1 - ( 3-1393 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 60-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tahmassian K, Bahrami H, Bahrami H. Predicting Factors of Depression in Mothers with Children under the age of ‎Two in Tehran. Journal title 2014; 8 (1) :51-60
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-1913-fa.html
طهماسیان کارینه، اناری آسیه، بهرامی هاجر. عوامل پیش‌بینی کننده افسردگی در مادران کودکان زیر دو سال شهر تهران. عنوان نشریه. 1393; 8 (1) :51-60

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-1913-fa.html

1- دانشگاه شهیدبهشتی
2- دانشگاه شهید بهشتی
3- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ، ha.bahrami87@gmail.com
افسردگی­یک اختلال روان­شناختی شایع در میان مادران کودکان تازه متولد شده­است که با سازگاری روان­شناختی و اجتماعی کودک و مادر همبستگی دارد. هدف پژوهش حاضر، بررسی عوامل مؤثر در افسردگی مادران کودکان زیر دو سال شهر تهران بود. گروه نمونه­ی این مطالعه­ی توصیفی- همبستگی شامل 220 نفر از مادران کودکان زیر دو سال شهر تهران بود که با روش نمونه­گیری هدفمند و در دسترس، از پارک­ها انتخاب شدند. همچنین، ابزار به­کار گرفته شده جهت گردآوری داده­ها شامل، پرسشنامه­ی افسردگی بک، شاخص استرس والدینی، مقیاس منابع حمایت اجتماعی، پرسشنامه­ی اثرمندی مادرانه، پرسشنامه­ی خلق و خوی کودک و مقیاس اضطراب جدایی مادرانه بود. نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد استرس والدینی و خوداثرمندی والدینی در دو گام، حدود 29 درصد واریانس افسردگی مادرانِ کودکان زیر دو سال را تبیین می­کنند. لذا برنامه­های آموزشی و پیشگیرانه با در نظر گرفتن این متغیرها می­توانند سطح افسردگی در مادران را کاهش داده و از ناسازگاری­های بعدی پیشگیری کنند.

انتشار: 1393/3/25

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.