دوره 8، شماره 2 - ( 6-1393 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 20-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Javanmard S, Oreyzi H, Nouri A. Structural Equation modeling for Explaining the Relationship of Subjective Well-Being, Personality and Work-Family Conflict. Journal title 2014; 8 (2) :11-20
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-2061-fa.html
جوانمرد شبنم، عریضی حمیدرضا، نوری ابوالقاسم. مدل‌یابی معادلات ساختاری در تبیین رابطه‌ی بهزیستی روانی، شخصیت و تعارض کار-خانواده. عنوان نشریه. 1393; 8 (2) :11-20

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-2061-fa.html

1- دانشگاه علامه طباطبایی ، shabnam.javaanmard@gmail.com
2- دانشگاه اصفهان
3- دانشگاه ‏اصفهان
هدف پژوهش حاضر در سطح اول بررسی رابطه­ی ساده­ی بهزیستی روانی، شخصیت و تعارض کار-خانواده، و بررسی نقش میانجی بهزیستی روانی در رابطه بین این دو متغیر پنهان از طریق روش مدل­یابی معادلات ساختاری بود. جامعه­ی آماری پژوهش شامل کلیه­ی کارکنان یک شرکت صنعتی در اصفهان بود که از میان آن­ها 217 نفر از طریق نمونه­گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه­ی تعارض کار- خانواده، مقیاس سرزندگی، پرسشنامه­ی جهت­گیری به زندگی و پرسشنامه NEO-FFI (فرم کوتاه) بود. نتایج حاصل از تحلیل داده­ها نشان داد که رابطه­ی ساده بین دو بعد تعارض کار-خانواده، همسازی، وظیفه­شناسی، خوش­بینی و سرزندگی معنادار بود؛ مدل معادلات ساختاری نیز معنادار بوده و نقش واسطه­ای خوش­بینی و سرزندگی را در رابطه­ی بین همسازی و وظیفه شناسی از یک سو و ابعاد تعارض کار-خانواده از سوی دیگر تأیید می­کند. در واقع این ویژگی­های شخصیتی با تأثیرگذاری بر راهبردهای مقابله­ای و دسترسی به منابعِ فرد، سطح خوش­بینی و سرزندگی و در نهایت ذخیره­ی روان­شناختی او را افزایش می­دهند. این افزایش به خودی خود، مدیریت بهترِ مسئولیت­های کاری و خانوادگی و در نتیجه کاهش تعارض بین این دو حیطه را در پی دارد.

نوع مطالعه: پژوهشي |
انتشار: 1393/6/24

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.