دوره 8، شماره 3 - ( 9-1393 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 70-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jamali A, Afrooz G A, Lavasani M G A, Zahrakar K. Effectiveness of Training relationship enhancement on romantic insecurity mothers with down syndrome child. Journal title 2014; 8 (3) :61-70
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-2244-fa.html
جمالی عبداله، افروز غلامعلی، لواسانی مسعود غلامعلی، زهراکار کیانوش. اثربخشی آموزش برنامه غنی سازی ارتباط زناشویی بر ناایمنی مهرورزانه(رمانتیک)مادران دارای کودک با نشانگان داون. عنوان نشریه. 1393; 8 (3) :61-70

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-2244-fa.html

1- دانشگاه تهران ، a.jamali@ut.ac.ir
2- دانشگاه تهران
3- دانشگاه خوارزمی
هدف از اجرای پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش برنامه غنی­سازی ارتباط بر ناایمنی مهرورزانه(رمانتیک) مادران دارای کودک با نشانگان داون بود.  این مطالعه به شیوه ­آزمایشی از نوع پیش­آزمون، پس­آزمون و پیگیری با گروه کنترل صورت گرفت. جامعه پژوهش عبارت است از تمامی مادران دارای کودک با نشانگان داون شهرستان اسلام­شهر، که فرزندان آن­ها در آموزشگاه­های استثنایی آن شهرستان (سال تحصیلی92-1391) مشغول به تحصیل بودند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (حجم نمونه هر گروه 16نفر) قرار گرفتند و به وسیله پرسشنامه­ رابطه مهرورزانه(رمانتیک)، در سه مرحله پیش­آزمون، پس­آزمون و پیگیری مورد ارزیابی قرار گرفتند. گروه آزمایش به مدت 10 جلسه آموزش برنامه غنی­سازی ارتباط را دریافت کردند. برای تجزیه و تحلیل داده­ها، از طرح اندازه­گیری تکراری استفاده شد. نتایج تحلیل داده­ها نشان داد آموزش برنامه غنی­سازی ارتباط بر ناایمنی مهرورزانه(رمانتیک) مادران دارای کودک با نشانگان داون موثر بوده و منجر به بهبودی ناایمنی مهرورزانه(رمانتیک) مادران دارای کودک با نشانگان داون شده است، همچنین این بهبود تا مرحله پیگیری نیز حفظ شده بود. باتوجه به اثربخشی برنامه غنی­سازی ارتباط بر ناایمنی مهرورزانه(رمانتیک) مادران دارای کودک با نشانگان داون، توصیه می­شود از این برنامه برای بهبود روابط والدین دارای فرزند استثنایی استفاده شود.
واژه‌های کلیدی: غنی سازی ارتباط، ناایمنی

انتشار: 1393/9/24

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.