دوره 5، شماره 1 - ( 6-1390 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 33-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nazarboland N, Azadfallah P, Fathi Ashtiani A, Ashayeri H. Frontal Cortical Arousal During Working Memory Performance in Trait ‎Anxiety. Journal title 2011; 5 (1) :23-33
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-3-fa.html
نظربلند ندا، آزاد فلاح پرویز، فتحی آشتیانی علی، عشایری حسن. بررسی برانگیختگی قشری پیشانی در هنگام عملکرد حافظه کاری در رگه شخصیتی اضطراب. عنوان نشریه. 1390; 5 (1) :23-33

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-3-fa.html

1- دانشگاه تربیت مدرس ، nnazarboland@gmail.com
2- دانشگاه تربیت مدرس
3- دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله
4- دانشگاه علوم پزشکی تهران
مطالعه حاضر میزان برانگیختگی قشری پیشانی را در هنگام انجام فعالیت حافظه کاری، در رگه شخصیتی اضطراب بررسی نموده است. بر پایه تعریف گری از رگه شخصیتی اضطراب، در یک مطالعه شبه تجربی، تعداد793 دختر دانشجوی 18 تا 28 ساله مقیاس شخصیتی آیزنک و مقیاس بازداری/ روی آوری کارور و وایت را تکمیل نمودند و با توجه به نمرات شان در کران های بالا و پایین ابعاد برون گردی و نوروزگرایی به دو گروه 15 نفره رگه اضطراب بالا (نوروز گرا/درون گرد) و رگه اضطراب پایین (پایدار هیجانی/ برون گرد) اختصاص یافتند. در مرحله بعدی، با استفاده از موج نگاری مغزیEEG ، امواج مغزی آزمودنی ها در حالت استراحت و در حین انجام تکلیف حافظه کاری ثبت گردید. فراوانی امواج آلفا، به عنوان شاخص برانگیختگی و عملکرد آزمودنی در تکلیف 1-back به عنوان شاخص عملکرد حافظه کاری مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها با استفاده از آزمون t برای گروه های مستقل تجزیه و تحلیل گردید. نتایج نشان داد که آزمودنی های گروه رگه اضطراب بالا در هنگام انجام تکالیف حافظه کاری، برانگیختگی قشری بیشتری را در قشر پیشانی راست و چپ نشان دادند؛ در حالی که عملکرد آنها در تکلیف حافظه کاری آسیب دیده بود. این نتایج همسو با نظریه کفایت پردازش است که بر اساس آن کفایت پردازش شناختی در افراد اضطرابی، با وجود به کارگیری تلاش مغزی بیشتر، آسیب دیده است.

انتشار: 1390/6/24

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.