دوره 12، شماره 1 - ( دوره دوازدهم، شماره اول 1397 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 101-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kazemi Rezaei S A, Shahgholian M, Kazemi Rezaie S V, Karbalaei Esmaeil E. Relationship between defense mechanisms styles and self-concept among University Students: ‌‌‌‌‌Structural Equation Modeling. Journal title 2018; 12 (1) :89-101
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-3025-fa.html
کاظمی رضایی سید علی، شاهقلیان مهناز، کاظمی رضایی سید ولی، کربلایی اسمعیل انسیه. رابطه مکانیزم‌های دفاعی و تصور از خود در دانشجویان: مدل سازی معادلات ساختاری. عنوان نشریه. 1397; 12 (1) :89-101

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-3025-fa.html

1- ، mshahgholian@gmail.com
هدف پژوهش حاضر بررسی مدل معادلات ساختاری میان مکانیزم‌های دفاعی و تصور از خود در دانشجویان بود. تعداد 154 دانشجوی شاغل به تحصیل در دانشگاه خوارزمیبه شیوه تصادفی چند مرحله‌ای انتخاب و اطلاعات حاصل از پرسشنامه سبک‌های دفاعی و آزمون تصور از خود بکدر مورد آنها تجزیه و تحلیل شد. مدل مفهومی پژوهش با داده ها برازش داشت. اندازه شاخص­های مطلق (76/0)، نسبی (89/0)، بیرونی (87/0) و درونی (91/0)، برازندگی کیفیت مدل ارائه شده را نشان دادند. ضرایب مسیر نشان دادند مکانیزم­های دفاعی روان­رنجور و رشد نیافته با ابعاد مختلف خودپنداره ارتباط دارند. کلیه مسیرهای مورد بررسی به جز مسیر مکانیسم دفاعی رشد یافته به سه حیطه از تصور از خود (ذهنی، جسمی و شغلی) معنادار هستند. همچنین ارتباط مثبت و معنادار مکانیزم­های دفاعی رشد نیافته و روان­رنجور با خودپنداره تبیین شد. نتایج مطالعه حاضر بر اهمیت رابطه دفاع­ها که در مدیریت عواطف نقش دارند، در شکل­گیری تصور از خود تأکید دارد.

دریافت: 1396/6/31 | پذیرش: 1396/8/16 | انتشار: 1397/3/20

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.