دوره 12، شماره 1 - ( دوره دوازدهم، شماره اول 1397 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 38-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

ghavami lahiji H, hajloo N. Comparison of early parental death, ADHD, and precarious employment among adults with and without history of suicide attempt. Journal title 2018; 12 (1) :15-38
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-3095-fa.html
قوامی لاهیجی هانیه، حاجلو نادر. مقایسه‌ی مرگ زودهنگام والدین، سابقه‌ی ابتلا به اختلال بیش‌فعالی-کمبود‌توجه و شغل مخاطره‌آمیز در بزرگسالان با و بدون سابقه‌ی اقدام برای خودکشی. عنوان نشریه. 1397; 12 (1) :15-38

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-3095-fa.html

1- دانشگاه محقق اردبیلی ، h.lahiji@yahoo.com
2- دانشگاه محقق اردبیلی
هدف پژوهش حاضر مقایسه‌ی مرگ زودهنگام والدین، سابقه‌ی ابتلا به اختلال بیش‌فعالی‌-کمبودتوجه و شغل مخاطره‌آمیز در بزرگسالان با و بدون سابقه‌ی تلاش برای خودکشی بود. روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع علّی‌‌مقایسه‌ای است و جامعه‌ی آماری آن را تمامی افراد دارای سابقه‌ی خودکشی که در بهار سال 95 به بیمارستان‌های استان گیلان مراجعه کرده بودند، تشکیل می‌دهند. از میان این بیماران 30 بیمار با سابقه‌ی خودکشی، به روش کل‌شماری انتخاب شده و با 30 بیمار بدون سابقه خودکشی مورد مقایسه قرار گرفتند. برای جمع‌آوری داده‌ها از مقیاس خودگزارشی اختلال نارسایی توجه و فزون‌کنشی بزرگسالان آدلر و همکاران و پرسشنامه‌ی محقق‌‌ساخته استفاده شده است. داده‌ها توسط آزمون‌های خی‌دو و تحلیل واریانس یک‌راهه تجزیه‌وتحلیل شدند. نتایج نشان داد که افراد دارای سابقه‌ی خودکشی، شغل مخاطره‌آمیز و سابقه‌ی ابتلا به اختلال بیش‌فعالی-کمبود‌توجه بیشتری دارند؛ اما بین دو گروه، در مرگ زود‌هنگام والدین تفاوت معناداری وجود نداشت با توجه به یافته‌های پژوهش حاضر می‌توان نتیجه گرفت که به‌احتمال‌زیاد سابقه‌ی ابتلا به اختلال بیش‌فعالی-کمبود توجه و داشتن شغل مخاطره‌آمیز، عامل خطر مهمی در اقدام به خودکشی است؛ بنابراین، درمان به‌موقع این اختلال و بهبود وضعیت شغلی افراد می‌تواند خطر اقدام به خودکشی را در افراد جامعه کاهش دهد.

دریافت: 1396/10/15 | پذیرش: 1397/3/1 | انتشار: 1397/3/20

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.