دوره 12، شماره 2 - ( دوره دوازدهم، شماره دوم 1397 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 104-86 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseinian M, Nouri R, Moghadasin M, Esalatmanesh S. Prediction cigarette and Water- Pipe use among university students based on the adjustment with the university, Mental Health and motivation for use. Journal title 2018; 12 (2) :86-104
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-3121-fa.html
حسینیان معصومه، نوری ربابه، مقدسین مریم، اصالت منش سوفیا. پیش بینی مصرف سیگار و قلیان در دانشجویان براساس میزان سازگاری با دانشگاه، سلامت روان و انگیزه‌های مصرف . عنوان نشریه. 1397; 12 (2) :86-104

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-3121-fa.html

1- دانشگاه خوارزمی
2- دانشگاه خوارزمی ، rynoury@yahoo.com
3- موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران
پژوهش حاضر با هدف بررسی الگویی برای پیش بینی مصرف سیگار و قلیان در دانشگاه براساس نقش سازگاری با دانشگاه، سلامت روان و انگیزه های مصرف در دانشجویان انجام شد. طرح پژوهش همبستگی و تحلیل داده ها با روش معادلات ساختاری انجام شد.  نمونه پژوهش، 634 دانشجویان دانشگاه های شهر کاشان بودند. روش نمونه­گیری خوشه­ای که به پرسشنامه های سازگاری با دانشگاه،  انگیزه­های مصرف، رفتارهای پرخطر و  سلامت عمومی پاسخ دادند. هیچ­کدام از ابعاد سازگاری با دانشگاه دارای اثر علّی معناداری بر مصرف سیگار و یا قلیان نبودند و برخی ابعاد (سازگاری فردی-هیجانی و دلبستگی به دانشگاه) به واسطه­ی نقش میانجی­گر سلامت روان و انگیزه­های مصرف اثرات معنادار غیرمستقمی بر مصرف سیگار و یا قلیان داشتند. همچنین، اثر سلامت روان و انگیزه مقابله ای با مصرف سیگار، و اثر  سلامت روان و‌ انگیزه‌­ افزایشی با مصرف قلیان نیز مستقیم و معناداربود. در مجموع کاهش سازگاری با دانشگاه در دو بُعد سازگاری هیجانی فردی و دلبستگی با دانشگاه  منجر به مشکلاتی در سلامت روان  می شود و در صورت وجود انگیزه های مقابله ای برای مصرف سیگار و انگیزه های افزایشی برای مصرف قلیان، احتمال مصرف سیگار و قلیان در دانشجویان افزایش می یابد.  باتوجه به یافته ها، تدوین برنامه های پیشگیرانه متفاوت برای سیگار و قلیان، غربال گری  مشکلات سلامت روان دانشجویان در سالهای تحصیل خصوصا برای دانشجویان آسیب پذیر توصیه می شود.

متن کامل [PDF 1721 kb]   (1914 دریافت)
دریافت: 1396/12/8 | پذیرش: 1397/2/15 | انتشار: 1397/6/31

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.