دوره 18، شماره 4 - ( دوره هجدهم ، شماره چهارم، زمستان 1401 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 60-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sajadinezhad M S, ShafieeTabar M. Predicting social-emotional assets based on emotional intelligence and emotional reactivity: A mediating role of patience. Journal title 2023; 18 (4) :46-60
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-4243-fa.html
سجادی نژاد مرضیه السادات، شفیعی تبار مهدیه. پیش بینی سرمایه های اجتماعی-هیجانی بر مبنای هوش هیجانی و واکنش پذیری هیجانی: نقش واسطه ای صبر. عنوان نشریه. 1401; 18 (4) :46-60

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-4243-fa.html

1- دانشگاه اراک ، msadat.sajadi60@gmail.com
2- دانشگاه اراک
هدف پژوهش حاضر ارزیابی مدل ساختاری تبیین سرمایه های اجتماعی-هیجانی بر اساس هوش هیجانی و واکنش پذیری هیجانی با نقش واسطه ای صبر بود. طرح پژوهش حاضر کاربردی و از نوع پژوهشهای همبستگی به روش مدل یابی معادلات ساختاری بود. نمونه مورد مطالعه 625 نفر( 399 نفر زن و 226 نفر مرد) از دانشجویان دانشگاه اراک بودند که به روش خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند و به پرسشنامه های سرمایه های اجتماعی-هیجانی و تاب آوری، هوش هیجانی، واکنش پذیری هیجانی و صبر پاسخ دادند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های همبستگی پیرسون و مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج نشان داد که متغیرهای صبر و هوش هیجانی اثرات مستقیم معناداری بر سرمایه های اجتماعی-هیجانی دارند. همچنین نقش واسطه ای صبر در اثر هوش هیجانی و واکنش پذیری هیجانی بر سرمایه های اجتماعی-هیجانی معنادار است( P<0/05). در مجموع نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که هوش هیجانی و واکنش پذیری هیجانی بر سرمایه های اجتماعی-هیجانی با واسطه صبر اثر معناداری دارند. لذا پرورش این فضیلت اخلاقی میتواند در تقویت سرمایه های اجتماعی-هیجانی سودمند باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی عمومی
دریافت: 1401/5/30 | پذیرش: 1401/11/1 | انتشار: 1401/12/25

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.