دوره 19، شماره 1 - ( دوره نوزدهم ، شماره اول، بهار 1402 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

esmailabad T, chehri A, amiri H, aliakbarian M, sadat hoseini S. Comparing the effectiveness of cognitive behavioral intervention and positive-oriented psychotherapy on negative mood among operated cancer patients. Journal title 2023; 19 (1) :1-14
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-4367-fa.html
عرب زاده اسماعیل اباد طاهره، چهری ازیتا، امیری حسن، علی اکبریان محسن، سادات حسینی سعیده. مقایسه اثربخشی مداخله شناختی رفتاری و روان درمانی مثبت‌گرا بر خلق منفی در بین بیماران سرطانی جراحی شده. عنوان نشریه. 1402; 19 (1) :1-14

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-4367-fa.html

1- دانشجوی دانشگاه ازاد اسلامی تهران
2- Assistant Professor, Department of psychology, Kermanshah Branch, Islamic Azad University, Kermanshah, Iran. ، Azitachehri@yahoo.com
پژوهش حاضر با هدف اثربخشی مداخله شناختی رفتاری و روان درمانی مثبت‌گرا بر خلق منفی در بین بیماران زن سرطانی جراحی شده بوده است. جامعه آماری در این پژوهش شامل کلیه بیماران سرطانی زن جراحی شده  در بیمارستان سینای شهر مشهد در فاصله زمانی فروردین تا  شهریور  1402  بود 200 نفر به صورت هدفمند انتخاب و پرسشنامه خلق منفی جهت پاسخگویی بین آنها توزیع شد و از بین آنها بیماران زن سرطانی جراحی شده (پستان) که در پرسشنامه نگرش ناکارامد نمره کمتری دریافت  کردند تعداد 60 نفر بطور کاملا تصادفی انتخاب و در سه گروه 20 نفر (2 گروه آزمایش و 1 گروه گواه) قرار گرفتند. در این پژوهش از دو پرسشنامه استاندارد اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه خلق منفی یانگ(1990) استفاده شده است که مبتنی بر پروتکل‌های مداخله شناختی رفتاری‌هافمن و همکاران(2013) و روان شناسی مثبت‌نگر رشید و سلیگمان (2011) این ابزار بصورت پیش آزمون-پس آزمون اجرا گردید. در نهایت این نتیجه حاصل شده است که مداخله شناختی رفتاری(cbt) و روان درمانی مثبت گرا بر کاهش خلق منفی بیماران سرطانی جراحی شده تاثیر دارد؛ همچنین اثربخشی روش مداخله شناختی رفتاری(cbt) و روش روان درمانی مثبت گرا بر کاهش خلق منفی  بیماران سرطانی جراحی شده متفاوت است.

دریافت: 1402/1/6 | پذیرش: 1402/3/2 | انتشار: 1402/11/22

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.