دوره 10، شماره 3 - ( دوره دهم، شماره سوم، پاییز ۱۳۹۵ 1395 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 69-58 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه شهید بهشتی ، sayidghodrati@gmail.com
2- دانشگاه شهید بهشتی
3- دانشگاه الزهرا
چکیده:   (6035 مشاهده)

نقص در حافظه آینده­نگر یکی از مشکلات رایج در میان افراد مبتلا به اچ­آی­وی است که می­تواند در زندگی این بیماران تأثیرات به سزایی داشته باشد. در این پژوهش رابطه­ی بین تخریب حافظه­ی آینده­نگر، کیفیت زندگی و عملکرد زندگی روزمره در افراد مبتلا به اچ­آی­وی موردبررسی قرار گرفت. به‌این‌ترتیب تعداد 161 نفر از افراد مبتلا به اچ­آی­وی که به بیمارستان امام خمینی (ره) مراجعه کرده بودند به روش نمونه­گیری در دسترس انتخاب شدند. آزمایش فلوسیتومتری برای سنجش سطح لنفوسیت های تی از ایشان به عمل آمد و سپس تخریب عصب­شناختی حافظه­ی آینده­نگر، کیفیت زندگی و عملکرد زندگی روزمره توسط پرسشنامه­های سنجش حافظه­ی آینده­نگر-گذشته­نگر، پرسشنامه‌ی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت و پرسشنامه اندازه‌گیری میزان عملکرد روزمره زندگی مورد ارزیابی قرار گرفت. روش آماری این پژوهش مدل یابی معادلات ساختاری بود و از نرم‌افزار لیزرل 8/8 برای این منظور استفاده شد. نتایج نشان داد که نقص حافظه­ی آینده­نگر نقش میانجی را بین سطح لنفوسیت های تی و کیفیت زندگی یا عملکرد زندگی روزمره بازی می­کند و تخریب حافظه­ی آینده­نگر تأثیر مهمی بر کیفیت زندگی و عملکرد زندگی روزمره در افراد مبتلا به اچ­آی­وی می­گذارد. تحقیقات آینده باید تأثیر نقایص حافظه­ی آینده­نگر بر کیفیت زندگی و عملکرد زندگی روزمره بیماران مبتلا به اچ­آی­وی را بیش­تر مدنظر قرار دهند.

متن کامل [PDF 1111 kb]   (2827 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/6/14 | پذیرش: 1395/9/20 | انتشار: 1395/9/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.