3 نتیجه برای ملکی
محمد ملکی، عباس بهرام، احمد فرخی، حمید رجبی، فریدون یاریاری،
دوره 5، شماره 2 - ( 12-1390 )
چکیده
هدف این پژوهش بررسی تغییرات پردازش های شناختی ضمنی و صریح در حین و پس از فعالیت بدنی هوازی یک جلسه ای با شدتهای متفاوت، بر اساس نظریه کاهش موقتی فعالیت قشر پیشانی مغز بود. 39 آزمودنی مرد با سطح فعالیت بدنی متوسط ( سن14/0±97/20 سال و اکسیژن مصرفی بیشینه 92/6±25/50 میلی لیتر بر کیلوگرم بر دقیقه) به صورت تصادفی به سه گروه 13 نفری فعالیت هوازی با شدت زیاد (گروه اول)، متوسط (گروه دوم) و کم (گروه سوم) تقسیم شدند. از دوچرخه کارسنج مغناطیسی برای فعالیت هوازی و از کنترل کننده راه دور ضربان قلب برای کنترل شدت فعالیت استفاده شد. آزمونهای پردازش شناختی ضمنی (زمان واکنش انتخابی بینایی(RTC) و صریح (استروپ) در چهار زمان قبل، حین، 1 دقیقه و 15 دقیقه پس از توقف فعالیت، اجرا شد. نتایج ANOVA با اندازه گیری مکرر و عامل بین گروهی نشان داد که برای آزمون شناختی ضمنی اثرات اصلی زمان و گروه و تعامل آنها معنی دار بود. برای آزمون شناختی صریح نیز اثر اصلی زمان و تعامل زمان و گروه معنی دار بود. نتایج این پژوهش نشان داد که کاهش موقتی فعالیت قشر پیشانی مغز در حین فعالیت بدنی هوازی در شدت بالا روی می دهد.
خدابخش احمدی، زهرا اخوی، هادی عبدالملکی،
دوره 6، شماره 2 - ( 6-1391 )
چکیده
با توجه به امکان تأثیر آسیبزای فضاهای مجازی از جمله چترومها برای نوجوانان، شناسایی ویژگیهای شخصیتی پیشبینیکننده، میتواند در توجه به گروه های پرخطر و اقدامات پیشگیرانه در این زمینه سودمند باشد. بر این اساس هدف پژوهش حاضر شناخت نقش ویژگیهای شخصیتی در دوستیهای اینترنتی است. در این پژوهش توصیفی و همبستگی، تعداد 4000 نفر از دانشآموزان دبیرستانهای سراسر کشور(ایران) به روش نمونهگیری خوشهای چندمرحلهای انتخاب و با استفاده از پرسشنامه: ویژگیهای شخصیتی (NEO) و میزان و چگونگی استفاده از اینترنت و چت مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که دختران بیش از پسران از چت استفاده میکنند. میزان دوستی اینترنتی، چت و چت مخفیانه با ویژگیهای شخصیتی روانرنجوری و توافق رابطه منفی و با ویژگی شخصیتی برونگرایی، گشودگی به تجربه و وظیفهشناسی رابطه مثبت و معنیدار دارد. با توجه به رابطه مثبت میزان مثبت چت با ویژگی شخصیتی برونگرایی و گشودگی به تجربه میتوان گفت ارتباط مجازی مثل چترومها جبرانکننده ارتباطات واقعی میشوند.
فاطمه فیاض بخش، عادله عزتی، علی اکبر ملکی راد،
دوره 9، شماره 2 - ( 3-1394 )
چکیده
بیماریهای مزمن کلیوی نه تنها سلامت جسمی بلکه ابعاد دیگر سلامتی را نیز به مخاطره میاندازند. با توجه به اینکه نتایج پژوهشها در رابطه با اثرات این بیماری بر کارکرد جنسی و ارتباط آن با کیفیت زندگی در زنان و مردان متفاوت است، مطالعه حاضر به بررسی کیفیت زندگی، تمایل و عملکرد جنسی بیماران دیالیزی در مقایسه با افراد سالم پرداخته است. پژوهش حاضر از نوع علی مقایسه-ای بود که به روش نمونهگیری دردسترس بر روی یک نمونه 60 نفری از بیماران دیالیزی و غیردیالیزی بیمارستان الزهرا اشتهارد انجام گرفت. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامههای کیفیت زندگی، کارکرد نعوظ، تمایل جنسی، و پرسشنامه عملکرد جنسی زنان استفاده شد. یافتههای پژوهش حاکی از کیفیت زندگی پایینتر بیماران دیالیزی نسبت به افراد سالم بود. یافته ها نشان دادند بین گروه زنان سالم و زنان دیالیزی به لحاظ متغیرهای مربوط به عملکرد جنسی تفاوت معناداری وجود ندارد اما در بین گروه مردان سالم و مردان دیالیزی به لحاظ متغیرهای مربوط به عملکرد جنسی تفاوت معنادار وجود دارد، همچنین افراد سالم از تمایل جنسی بالاتری نسبت به بیماران دیالیزی برخوردارند. با توجه به یافتههای پژوهش حاضر کیفیت زندگی بیماران دیالیزی و نیز کیفیت رابطه ی جنسی بهویژه در مردان دیالیزی به میزان معناداری پایینتر از جمعیت عادی است. علاوه برآن، تمایل جنسی بیماران دیالیزی به میزان معناداری پائینتر از افراد سالم است که این مسئله میتواند به علت اثرات جانبی بیماری مانند کاهش کارایی جسمی، افسردگی، و عوامل دیگری باشد که به کاهش کیفیت زندگی و عملکرد جنسی می انجامد.