دوره 2، شماره 6 - ( 12-1392 )                   جلد 2 شماره 6 صفحات 41-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khaje-shahkoohi A, Hesam M, Cheraghi M, Ashour H. The Locational Analysis and Prioritization of Agricultural Food Processing Industries in Golestan. SPACE ECONOMY & RURAL DEVELOPMENT 2014; 2 (6) :25-41
URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-1779-fa.html
خواجه شاهکوهی علیرضا، حسام مهدی، چراغی مهدی، آشور حدیثه. مکان یابی و اولویت بندی استقرار صنایع تبدیلی کشاورزی در استان گلستان. اقتصاد فضا و توسعه روستایی. 1392; 2 (6) :25-41

URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-1779-fa.html

1- استادیار گروه جغرافیا، دانشگاه گلستان. ، shahkoohi@gu.ac.ir
2- دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تهران
3- دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تهران.
4- کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه محقق اردبیلی
پیدایش فرصت­های جدید به منظور توسعه محلی و منطقه­ای در گرو استفاده از ابزار مهم توسعه صنعتی است. یکی از صنایعی که می­تواند در استان­های با قابلیت کشاورزی در کشور ایجاد شود صنایع تبدیلی بخش کشاورزی می­باشد. صنایع وابسته به کشاورزی را می­توان به عنوان شرط لازم و محرک توسعۀ این بخش، محسوب داشت. در واقع صنعتی شدن کشاورزی و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی دارای ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر می­باشد. به طوری که نوع جدیدی از صنعت برای دستیابی به توسعه پایدار را به وجود می­آورد. تصمیم­گیری درباره این که چه صنایعی در چه مکانی احداث شود از موارد بسیار با اهمیت به شمار می­رود. استان گلستان با برخورداری از منابع آب فراوان، اقلیم مناسب و اراضی حاصل­خیز و مستعد از قطب­های کشاورزی کشور به حساب می­آید که هر چند در این بین بخشی از این محصولات برای مصرف مستقیم و مصرف صنایع موجود استفاده می­شود، وجود مازاد تولید در بسیاری از محصولات استان، بیانگر قابلیت بالا در استقرار صنایع تبدیلی و تکمیلی در این استان است. از این رو در این مقاله از روش Fuller Triangle سلسله مراتبی برای وزن­دهی معیارها و در ادامه با استفاده از مدل ORESTE جهت اولویت­بندی شهرستان­های استان گلستان برای استقرار صنایع تبدیلی با استفاده از آمارهای سال 1390 بخش کشاورزی استان پرداخته شده است که نتایج نشان دهنده اولویت بالای شهرستان­های علی­آباد، گرگان و رامیان برای استقرار صنایع بخش کشاورزی دارد.
نوع مطالعه: پژوهشي |
پذیرش: 1396/7/13

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی می باشد.