دوره 8، شماره 27 - ( بهار 1398 )                   جلد 8 شماره 27 صفحات 38-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print

احمدی سنور، کوهستانی حسین، یادآور حسین، شعبانعلی فمی حسین. فراتحلیل عوامل مؤثر بر توسعه کارآفرینی زنان روستایی . اقتصاد فضا و توسعه روستایی. 1398; 8 (27) :21-38

URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-3263-fa.html

1- دانشجوی دکتری توسعه کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
2- دانشیار گروه ترویج و توسعه روستایی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران ، h.koohi@tabrizu.ac.ir
3- استادیار گروه ترویج و توسعه روستایی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
4- استاد گروه اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
توسعه کارآفرینی به عنوان راهبردی کارآمد برای حل معضل بیکاری، توسعه اقتصادی، فقرزدایی و عدالت اجتماعی به ویژه در جوامع روستایی ضرورت دارد. کارآفرینی و به تبع آن، توسعه کارآفرینی زنان روستایی پدیده­ای پیچیده و چند بُعدی است و تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار می­گیرد. در این تحقیق تلاش گردیده عوامل و مؤلفه­های مؤثر بر توسعه کارآفرینی زنان روستایی کشور شناسایی شود. ازآنجا که راهبرد کارآفرینی زنان به عنوان بخش عظیمی از جامعه روستایی در توسعه اقتصادی و اجتماعی جوامع روستایی اهمیت ویژه ای دارد؛ بنابراین مطالعات تلفیقی و ترکیبی از نتایج پژوهش­های انجام شده در زمینه توسعه کارآفرینی زنان روستایی، می­تواند رویکرد جدیدی برای شناسایی راهکارهای جامع، فراروی پژوهشگران قرار دهد. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی پژوهش­های انجام یافته در رابطه با کارآفرینی زنان روستایی طی ده سال گذشته (از سال 1386 تاکنون) است. در این پژوهش با بکارگیری روش فراتحلیل و با استفاده از نرم افزار جامع فراتحلیلCMA2 ، ضرایب همبستگی و نمونه های آماری تحقیقات مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می­دهد که اندازه اثر متغیر بازاریابی (292/0) به استناد تفسیر اندازه اثر کوهن، تقریباً ضعیف ارزیابی می­شود، و اندازه اثر سایر متغیرهای شاخص مورد بررسی (عوامل فردی، اجتماعی، اقتصادی، مالی) در حد متوسط و متوسط به بالا بوده است. طبق نتایج تحقیق، توسعه کارآفرینی زنان روستایی امری پویا و چند وجهی بوده، نیازمند توجه همزمان به عوامل فردی چون نیروی انسانی خلاق، حمایت های مالی و اقتصادی از زنان روستایی، عوامل فرهنگی و آموزشی و ارتقاء زیرساخت­های محیطی در روستاهای کشور است.
متن کامل [PDF 1006 kb]   (2080 دریافت)
دریافت: 1398/3/23 | پذیرش: 1398/3/23

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی می باشد.