دوره 8، شماره 28 - ( تابستان 1398 )                   جلد 8 شماره 28 صفحات 114-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print

شاطریان محسن، منتصری زهرا، کیانی صدیقه، غلامی یونس. سطح بندی توسعه گردشگری روستاهای بخش برزک در شهرستان کاشان. اقتصاد فضا و توسعه روستایی. 1398; 8 (28) :95-114

URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-3319-fa.html

1- استاد گروه جغرافیا و اکوتوریسم، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
2- کارشناس ارشد اکوتوریسم، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران ، z.mont85@ yahoo.com
3- استادیار گروه جغرافیا و اکوتوریسم، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
امروزه بخش بسیار مهمی از فعالیت­های گردشگری در دنیا مبتنی بر بهره­مند شدن از طبیعت است که اکوتوریسم نام گرفته و مناطقی که دارای توان­های طبیعی با ارزش­تری باشد، بیشتر مورد توجه قرار می­گیرد. بخش برزک یکی از چهار بخش تابع شهرستان کاشان در استان اصفهان است که در قسمت جنوب­غربی این شهرستان قرار گرفته و دارای جاذبه­های طبیعی و انسانی زیادی است. در این پژوهش که به روش توصیفی و تحلیلی انجام گرفته است با استفاده از روش تصمیم­گیری چندمعیاره ANP ابتدا مهمترین عوامل مؤثر بر توسعه گردشگری روستایی با تأکید بر توسعه اکوتوریسم در منطقه شناسایی شده و سپس با استفاده از نظرسنجی از تعداد 12 نفر از کارشناسان و مسئولان آشنا به منطقه، روستاهای منطقه جهت توسعه گردشگری اولویت­بندی شده­ است. نتایج پژوهش نشان می­دهد از میان 17معیار مورد بررسی 3 معیار: مشارکت سرمایه­گذار محلی، برگزاری تورهای بازدید از منطقه و استفاده از راهنمای محلی به ترتیب بیشترین امتیاز را کسب کرده و از میان 11 روستای منطقه نیز 3 روستای مرق، سادیان و ویدوجا به ترتیب اولویت اول تا سوم را جهت توسعه گردشگری روستایی به خود اختصاص داده است. از دیگر یافته­های تحقیق آن است که نقش و حضور جوامع محلی به دلیل حس تعلق خاطری که آنان به محیط زندگی خود دارند، نقشی تأثیرگذار است و استفاده از آنها در برنامه­های عمرانی همواره نتایج مثبتی در افزایش ضریب موفقیت و مثمرثمر بودن به همراه خواهد داشت. به علاوه توجه و حمایت مسئولان محلی و دهیاری­ها نیز در کنار آن بر بهبود نتایج برنامه­های توسعه­ای تأثیر خواهد داشت.
دریافت: 1398/6/27 | پذیرش: 1398/6/27

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی می باشد.