دوره 8، شماره 29 - ( پاییز 1398 )                   جلد 8 شماره 29 صفحات 90-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

درودی هما، آب چر بهجت، جوان بهمن. نقش تسهیلات خرد پست بانک در توسعه اقتصادی مناطق روستایی شهرستان زنجان. اقتصاد فضا و توسعه روستایی. 1398; 8 (29) :67-90

URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-3354-fa.html

1- دانشیار، گروه مدیریت بازرگانی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران ، homa_doroudi@yahoo.com
2- کارشناسی ارشد، گروه مدیریت بازرگانی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران
3- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مدیریت بازرگانی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران
این پژوهش بررسی رابطه تسهیلات خرد بانکی با مؤلفه­های توسعه اقتصادی درروستاهای شهرستان زنجان است. پژوهش حاضر از نوع پژوهش­های توصیفی تحلیلی به شیوه پیمایشی و از نوع همبستگی و از دید هدف کاربردی است. این پژوهش با توجه به نحوه گرد­آوری داده ها میدانی است که با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته که روایی آن به شکل  صوری و پایائی آن توسط آلفای کرونباخ با عدد 73/0 مورد تائید قرار گرفته است. جامعه آماری این پژوهش را روستاییانی تشکیل می­دهند که در روستاهای شهرستان زنجان ساکن بوده و در طی پنج سال اخیر حداقل یکبار از تسهیلات پست یانک استفاده نموده­اند که 240 نفر بودند و با استفاده از روش نمونه­گیری ساده و به صورت تصادفی و بر اساس جدول مورگان 144 انتخاب شده­اند. تجزیه و تحلیل داده­ها در این پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS و روش­های آماری توصیفی و استنباطی صورت گرفته است و با توجه به نتایج به دست آمده رابطه مثبت و معنی­دار تسهیلات خرد مبادله­ای با افزایش درآمد روستاییان، کاهش مهاجرت، ایجاد اشتغال و بهبود وضعیت مسکن تائید و همچنین ضمن تائید رابطه مثبت و معنی­دار تسهیلات مشارکتی با افزایش درآمد و کاهش مهاجرت، رابطه تسهیلات خرد مشارکتی با ایجاد اشتغال و بهبود وضعیت مسکن روستاییان تائید نشد.
دریافت: 1398/9/14 | پذیرش: 1398/9/14

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی می باشد.