دوره 11، شماره 39 - ( بهار 1401 )                   جلد 11 شماره 39 صفحات 162-147 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghorbani A, Joudi Damirchi M, Motiei N. An Investigation into the Effect of Environmental Capability on Economic Development of Rural Areas in Isfahan Province. SPACE ECONOMY & RURAL DEVELOPMENT 2022; 11 (39) :147-162
URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-3805-fa.html
قربانی آسیه، جودی دمیرچی میلاد، مطیعی ناصر. بررسی تأثیر توان محیطی بر توسعه اقتصادی مناطق روستایی استان اصفهان. اقتصاد فضا و توسعه روستایی. 1401; 11 (39) :147-162

URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-3805-fa.html

1- دانش آموخته کارشناسی ارشد توسعه روستایی، دانشگاه تهران، کرج، ایران. ، asiye.ghorbani@ut.ac.ir
2- دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
3- استادیار گروه مدیریت و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
نخستین قدم در هر برنامه ­ریزی محیطی، شناخت محیط و امکانات نهفته در آن است. با این وجود با ارزیابی دقیق محیط در زمینه پتانسیل ­ها، ظرفیت­ ها و نیز شناخت کمبودها و تنگناهای آن، می­توان یک برنامه ­ریزی دقیق در جهت بهره ­برداری بهینه از این امکانات و رفع مشکلات در جهت توسعه اقتصادی روستایی انجام داد. پژوهش مورد نظر از نوع کاربردی، غیر آزمایشی، کتابخانه ­ای و اسنادی و پارادایم آن کمی است. و در سطح شهرستان مطالعه می­ شود. در این تحقیق متغیر وابسته، توسعه­ اقتصادی روستایی و متغیرهای مستقل؛ توسعه منابع انسانی، دسترسی به عوامل زیرساختی و توان اکولوژیکی می­باشد. ابزار اندازه­ گیری متغیرها شاخص­ ترکیبی می­ باشد که از مجموع شاخص ­هایی که به روش تقسیم بر میانگین رفع اختلاف مقیاس شده و به روش تحلیل مولفه ­های اصلی وزن­دار شده ­اند، محاسبه شد. ارزیابی توان اکولوژیکی با روش چندعاملی دکتر مخدوم و به کمک نرم­ افزارهای ArcGIS 10.4.1، ENVI 5.1 انجام گرفت. و در نهایت اثر متغیرها بر هم، به کمک روش رگرسیون چندگانه در نرم­افزار SHAZAM بررسی شد. نتایج نشان داد که شهرستان­ های چادگان و خوروبیابانک به ترتیب بیشترین و کمترین توان­محیطی را دارند و شهرستان­های اصفهان و سمیرم به ترتیب بیشترین و کمترین میزان توسعه اقتصادی روستایی را دارند و طبق یافته­های به دست آمده، میزان تاثیر توان­محیطی بر توسعه اقتصادی روستایی استان اصفهان برابر با 23/0 در سطح معنی­داری 1/0 درصد بدست آمد.
دریافت: 1401/3/28 | پذیرش: 1401/3/10

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی می باشد.