1- گروه جغرافیای انسانی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران
2- گروه جغرافیای انسانی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران ، astaneali@ut.ac.ir
شبکه مفهومی است که برای درک روابط سازمانی بین بازیگران اقتصادی بکار می­ رود. شبکه­ های کسب و کار از تعامل در شبکه روابط اجتماعی سازمان­ها شکل گرفته است و سازوکار قدرتمندی برای برقراری ارتباطات می­ باشند. هدف اصلی این پژوهش، تحلیل فضایی شبکه ارتباطی مرغداران شهرستان شازند از لحاظ انسجام و پیوندهای درون و برون­ گروهی از طریق شاخص گروه­ بندی E-I به تفکیک سطوح جغرافیایی روستا، دهستان و بخش می ­باشد، به طوریکه هر چه روابط برون­ گروهی بیشتر باشد، سرمایه اجتماعی بالاتری را به همراه خواهد داشت و بدنبال آن انسجام اجتماعی بالاتر خواهد بود.  تحقیق حاضر، بر اساس ماهیت اکتشافی و بر مبنای روش، توصیفی-تحلیلی است. جامعه آماری این پژوهش را تمامی مرغداران روستاهای شهرستان شازند در سال 1402 (68 مرغداری) تشکیل دادند. داده­ها و اطلاعات اولیه مورد نیاز از طریق مصاحبه گردآوری شده است. داده­های ثانویه نیز با مراجعه به سازمان­ها و نهادهای متولی به­دست آمده، سپس داده­ها و اطلاعات با فن تحلیل شبکه و با استفاده از نرم­افزار UCINET مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. تحلیل فضایی یافته­ های شاخص E-I در روابط بین مرغداران برحسب روستا، دهستان و بخش نشانگر تمایل بیشتر به ارتباط درون­ گروهی می ­باشد. با توجه به اهمیت فاصله جغرافیایی، جهت وزش باد، تردد و رفت و آمد و برقراری ارتباط مستقیم در موضوع آلودگی و انتقال بیماری بین مرغداری ­ها و به منظور حفظ پایداری و سلامت مرغداری­ ها و اجتناب از سرایت انواع آلودگی و بیماری و شرایط محیطی خاص و ... ارتباط درون­ گروهی مرغداری­ ها در سطح روستا، دهستان و بخش افزایش داشته و تمایل به ارتباط برون ­گروهی کاهش می­ یابد.

متن کامل [DOC 3701 kb]   (31 دریافت)
دریافت: 1402/10/18 | پذیرش: 1403/1/13

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی می باشد.