دوره 13، شماره 49 - ( 9-1403 )                   جلد 13 شماره 49 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Savari A, Sharifzadeh M, Karami A. Investigating the Sustainability of Fish Propagation and Breeding Cooperatives Case of Ahvaz County. serd 2024; 13 (49) : 4
URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-4027-fa.html
سواری آرزو، شریف زاده مریم، کرمی آیت اله. واکاوی پایداری تعاونی‌های تکثیر و پرورش ماهی مورد مطالعه شهرستان اهواز. اقتصاد فضا و توسعه روستایی. 1403; 13 (49)

URL: http://serd.khu.ac.ir/article-1-4027-fa.html


1- دانشگاه یاسوج
2- دانشگاه یاسوج ، m.sharifzadeh@yu.ac.ir
چکیده:   (536 مشاهده)
هدف: مطالعه­ ی حاضر با هدف سنجش پایداری تعاونی­های تکثیر و پرورش ماهی صورت گرفت و به دنبال شناسایی عوامل مؤثر بر پایداری تعاونی­ها و ارائه راهکارهایی در این زمینه بود.
روش پژوهش: پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نوع پیمایشی بود. برای گردآوری داده ­ها از پرسشنامه ساختارمند و محقق ساخته بهره گرفته شد. روایی پرسشنامه طبق نظر پانلی از اساتید و کارشناسان تأیید گردید و پایایی آن با انجام مطالعه ­ای پیش­آهنگ و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ (94/0-59/0) به دست آمد. جامعه مورد مطالعه پژوهش حاضر اعضای 61 تعاونی فعال تکثیر و پرورش ماهی بخش مرکزی شهرستان اهواز و شامل 454 عضو بود. شیوه نمونه­ گیری به صورت تصادفی ساده بود که با استفاده از جدول مورگان، حجم نمونه 150 نفر از اعضای تعاونی­ها تعیین گردید. برای تعیین آسیب­ های تعاونی­های تکثیر و پرورش ماهی از تکنیک تحلیل محتوایی بهره گرفته شد. برای این منظور 20 نفر پرورش دهنده از تعاونی­های موفق تکثیر و پرورش ماهی تا حصول اشباع نظری مورد مطالعه قرار گرفتند.
یافته‌ها: یافته ­های پژوهش نشان داد که پایداری تعاونی­های تکثیر و پرورش ماهی در سه مرحله امکان­سنجی و طراحی، راه ­اندازی و بهره ­برداری، و توسعه تعاونی تحت تأثیر هویت سازمانی، تعهد هویتی و چارچوب قانونی قرار دارند. بر مبنای یافته ­ها تعاونی­های تکثیر و پرورش ماهی از حیث ابعاد آموزشی، زیرساختی، اجتماعی و اقتصادی آسیب­پذیر بودند.
نتیجه‌گیری: این پژوهش از یک طراحی موازی همگرا برای ادغام داده‌های کمی و کیفی استفاده نمود و دیدگاهی جامع از پایداری در تعاونی‌های پرورش ماهی ارائه داد. در حالی که در بخش تحلیل کمی، پیش­ بینی­ کننده ­های کلیدی پایداری شناسایی شد، بینش­ حاصل از بخش کیفی به درک عوامل زمینه ای، مانند نقش هویت سازمانی و ارتباطات عاطفی بین اعضا را کمک شایانی نمود. این رویکرد روش‌شناختی غنای یافته‌ها را افزایش داد و موضوعاتی مانند ضرورت آموزش و تأثیر پویایی‌های اجتماعی را آشکار ساخت که برای درک پایداری فراتر از معیارهای کمی به تنهایی حیاتی است.
شماره‌ی مقاله: 4
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/3/1 | پذیرش: 1403/8/18

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه اقتصاد فضا و توسعه روستایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 |

Designed & Developed by : Yektaweb