دوره 7، شماره 14 - ( 7-1398 )                   دوره 7 شماره 14 صفحات 319-356 | برگشت به فهرست نسخه ها

noroznezhadghadi M, Seraji F, Yosofzadeh M. Identify and extract parent and teacher readings from the concept of participation in school affairs. CSTP. 2019; 7 (14) :319-356
نوروزنژادقادی محمد، سراجی فرهاد، یوسف زاده چوسری محمدرضا. شناسایی و استخراج قرائت اولیاء و مدیران از مفهوم مشارکت در امور مدرسه. دوفصلنامه نظریه و عمل در برنامه درسی. 1398; 7 (14) :319-356

1- دانشگاه تبریز ، m.noroznezhad94@basu.ac.ir
2- دانشگاه تبریز
پژوهش حاضر به مطالعه، درک و تبیین تجربیات اولیاء دانش­آموزان و مدیران مدارس از مشارکت والدین در امور مدرسه­ای فرزندان پرداخته است. این پژوهش با رویکرد پدیدارشناسی توصیفی انجام شده است. به این منظور 8 مدیر و 6 ولی دانش­آموز از مدارس ناحیه­ 1 و 2 شهر همدان به­شیوه­ هدفمند انتخاب و داده­ها به روش مصاحبه نیمه ساختاریافته گردآوری شدند. داده­های گردآوری شده به روش استرابرت و کارپنتر (2003) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته­ها نشان می­دهد که در هر دو گروه تعریف یکسانی از مشارکت وجود ندارد و افراد به وجوه مشارکت اشاره می­کنند. در مورد ساختار، مدیران به انجمن اولیاء و مربیان به عنوان نهاد رسمی متکی هستند و والدین به ارتباط شخصی با عوامل مدرسه توجه دارند. زمینه­های مشارکت در مدارس متنوع است و عواملی از قبیل انگیزه و بنیه والدین، تعامل مثبت مدیران و وجود  فرهنگ مشارکتی در سازمان مدرسه می­تواند آن را تقویت کند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کمک به تولید دانش بومی در حوزه برنامه درسی
دریافت: 1397/12/25 | پذیرش: 1398/11/7 | انتشار: 1399/2/31