دوره 9، شماره 18 - ( 7-1400 )                   دوره 9 شماره 18 صفحات 270-241 | برگشت به فهرست نسخه ها

Varmazyar A, Abbasi E, Geramipour M. Seventh Grade Mathematics Curriculum Evaluation: A Mixed research in Girls' Schools of Islamshahr. CSTP 2021; 9 (18) :241-270
ورمزیار اکرم، عباسی عفت، گرامی پور مسعود. ارزشیابی برنامه درسی ریاضی پایه هفتم: یک مطالعه ترکیبی در مدارس دخترانه شهرستان اسلامشهر. نظریه و عمل در برنامه درسی 1400; 9 (18) :270-241

1- دانشگاه خوارزمی
2- دانشگاه خوارزمی ، effatabbasi@gmail.com
هدف از این پژوهش بکارگیری یک رویکرد پژوهشی ترکیبی از نوع طرح همسوسازی همگرا جهت ارزشیابی برنامه درسی ریاضی پایه هفتم بود. بخش کیفی روش مطالعه موردی بود، در حالیکه مرحله کمی یک مطالعه ارزشیابی با مدل سیپ (CIPP) بود. جامعه پژوهش شامل معلمان و دانش آموزان ریاضی دختر پایه هفتم شهرستان اسلامشهر بودند. نمونه گیری هدفمند یک استراتژی جهت جمع آوری داده های کیفی با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته بود، در حالیکه نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای جهت تکمیل پرسشنامه ها و تحلیل امتحانات نهایی جریان داشت.
نتایج نشان داد که کیفیت زمینه بالا و مطلوب است، در شرایطی که کیفیت درونداد پایین و نامناسب می باشد. بعلاوه، کیفیت فرایند و برونداد (مهارت) از نگاه معلمان و دانش آموزان قابل قبول بود. همچنین، تحلیل امتحانات ریاضی نشانگر دانش ناکافی دانش آموزان بود، در حالی که ایشان نگرش مثبتی نیز نسبت به ریاضیات نداشتند.
شماره‌ی مقاله: 8
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: نقد و ارزیابی تحولات برنامه درسی در عرصه اجرا
دریافت: 1399/4/21 | ویرایش نهایی: 1401/5/14 | پذیرش: 1400/10/20 | انتشار: 1400/12/26